Consilierul personal al lui Shhaideh este poliţistul DNA care i-a anchetat pe Mazăre şi Constantinescu

Sevil Shhaideh
Sevil Shhaideh, nominalizată pentru funcția de premier de „nașul” Liviu Dragnea, legături suspecte cu parteneri ai „Mafiei legumelor”

Ministrul Dezvoltării Regionale şi Administraţiei Publice, Sevil Shhaideh, are un consilier personal nou. Este vorba despre Doru Dinuţ, unul dintre poliţiştii judiciarişti din cadrul Direcţiei Naţionale Anticorupţie care a lucrat la dosarele în care au fost cercetaţi Radu Mazăre şi Nicuşor Constantinescu.

Concret, Doru Dinuţ a ieşit în noiembrie 2016 din Poliţia Română (prin pensionare-n.r.), iar în luna aprilie anul acesta, a fost numit în postul de consilier personal al ministrului Shhaideh, funcţie considerată de conducere în cadrul ministerului respectiv.

Până anul trecut când a ieşit din Poliţie, Dinuţ a fost poliţist judiciarist detaşat la Direcţia Naţională Anticorupţie (DNA). Informaţia este confirmată chiar în declaraţiile sale de avere din această perioadă. Totodată, şi reprezezentanţii DNA au transmis că acesta a fost poliţist judiciar detaşat la parchetul anticorupţie încă din 2002.

Din această funcţie, el a administrat probe în dosarele de corupţie ale serviciului teritoriul al DNA din Constanţa. Prin Biroul de Presă al Ministerului Dezvoltării, s-a precizat că „referitor la solicitarea dumneavoastră, vă comunicăm că domnul consilier Doru Dinuţ nu comentează activitatea desfăşurată anterior numirii în funcţia de consilier la Ministerul Dezvoltării Regionale, Administraţiei Publice şi Fondurilor Europene”.

Pupila l-a angajat pe cel care trebuia să-l cerceteze pe Nicuşor

Sevil Shhaideh este pupila lui Nicuşor Constantinescu. Este de notorietate că fostul preşedinte al Consiliului Judeţean Constanţa a promovat-o pe aceasta în instituţia pe care o conducea. Între 2007 şi 2012, Shhaideh a fost director general la Direcţia Generală de Proiecte din cadrul CJ Constanţa. După acest an, a fost promovată în administraţia centrală pe baza relaţiei de amiciţie dintre baronii de Constanţa, Radu Mazăre şi Nicuşor Constantinescu, cu Liviu Dragnea.

Răspuns DNA: Activitate fără suspiciuni

Într-un răspuns trimis „Adevarul”, s-a transmis că în cei 14 ani de activitate ca oifiţer judiciar pentru DNA nu a existat nicio suspiciune privind activitatea sa.

Doru Dinuţ „şi-a încetat activitatea în cadrul D.N.A. – Serviciul Teritorial Constanţa în data de 30.11.2016, ca urmare a pensionării, la cerere. Pe perioada activităţii sale de 14 ani, nu au fost constatate deficienţe în activitatea sa de poliţist judiciar. De asemenea, nu au existat incidente în activitatea profesională sau extraprofesională care să poată conduce la suspiciuni asupra moralităţii sale”, ni s-a mai transmis de la DNA.

Reprezentanţii parchetului ne mai amintesc că poliţiştii judiciari oricum lucrează în subordinea unui procuror de caz: „În cadrul Direcţiei Naţionale Anticorupţie, ofiţerii de poliţie nu lucrează în cauze penale în mod individual, ci ca urmare a dispoziţiilor procurorului pe lângă care au fost repartizaţi (de către procurorul şef – secţie/serviciu) să-şi desfăşoare activitatea”.

Prin urmare, „acesta şi-a desfăşurat activitatea strict în baza delegării procurorilor de caz.
În concret, ofiţerul de poliţie menţionat de dvs. a participat la anchete în urma cărora au fost trimişi în judecată fostul preşedinte al Consiliului Judeţean Constanţa, Constantinescu Nicuşor Daniel (în 4 dosare ale Serviciului Teritorial Constanţa) şi fostul primar al Municipiului Constanţa, Mazăre Radu (într-un dosar al Serviciului Teritorial Constanţa)”, ni s-a mai transmis de la DNA.

Dosarele baronilor

Nicuşor Constantinescu se află în prezent la Penitenciarul Rahova, unde execută o condamnare de 5 ani închisoare primită în dosarul Centrului Militar Constanţa. El are pe rolul instanţelor mai multe dosare în care este judecat pentru corupţie. De altfel, Constantinescu mai are două condamnări de 6 ani, respectiv 15 ani, care însă nu sunt definitive. La rândul lui, Radu Mazăre este trimis în judecată în trei dosare de corupţie. Într-un al patrulea, fostul edil a fost condamnat cu suspendare.

LĂSAȚI UN MESAJ


*