Condamnatul Darius Vâlcov este conducătorul de facto al Guvernului, susține Cozmin Gușă

cel mai idiot Guvern

Consultantul politic Cozmin Gușă susține că ramificaţiile condamnării lui Darius Vâlcov se vor extinde şi asupra partidului şi că este vorba de o „problemă dublă” pentru Liviu Dragnea, care se află la cea de-a doua pierdere a unui om important din jurul său, în ultimul an, după Ionel Arsene de la CJ Neamţ.

„E un moment care sigur că trebuie discutat şi înţeles aşa cum se cuvine. Nu este aşa cum pare, este mult mai grav”, a menționat Gușă

Darius Vâlcov adevăratul șef al Guvernului Dăncilă

Consultantul politic susține că pedeapsa hotărâtă de judecătorii Înaltei Curți pentru Darius Vâlcov este o lovitură foarte mare pentru guvernare, pentru PSD şi pentru Dragnea. „Să fie foarte clar, Guvernul Dragnea 1, operativ, nu a fost condus de către Viorica Dăncilă, ci a fost şi este condus de Darius Vâlcov, autorul programului de guvernare şi interpusul lui Liviu Dragnea pentru a conduce acest guvern„, a explicat Cozmin Guşă.

Noi astăzi, când vorbim de această problemă, a spus consultantul politic, „nu vorbim de problema unui consilier de stat decât din punct de vedere formal. Informal, vorbim de conducătorul de facto al Guvernului, care a păţit acest fapt dramatic pentru o persoană, acest lucru foarte grav din punct de vedere public. Cei din PSD ştiu adevărul, de aceea şi întârzie o reacţie de la PSD. Ei ştiu că la CEx nu a fost impusă Viorica Dăncilă ca prim ministru, ci a fost impus guvernul Dragnea 1, cu Vâlcov conducător operativ„.

Practic, PSD are condamnat, în primă instanţă, la 8 ani de închisoare cu executare, conducătorul operativ al Guvernului, consideră Cozmin Guşă. „Şi ce ştiu eu ştiu şi toţi cei din PSD şi toţi partenerii externi. Din acest motiv, situaţia este atât de gravă şi problema lui Dragnea e mare, vorbim de guvernare”.

Dragnea este supectat de membrii propriului partid

Din punct de vedere personal, problema lui Dragnea este mult mai mare, susține Gușă. În calitatea lui de preşedinte PSD adus la putere de către partid, el având un scor personal mult mai mic decât partidul, a avut nişte obligaţii, de grup şi personale. Or, spune consultantul, Dragnea n-ar fi reuşit nimic din toate angajamentele pe care şi le-a luat în faţa partidului sau din angajamentele personale luate în faţa unor apropiaţi. Cel mai apropiat ar fi chiar Vâlcov „şi nu mă îndoiesc că Dragnea i-a dat asigurări personale fie că Legea Amnistiei va veni până la data sentinţei, fie că, într-un fel sau altul, problema sa ar putea fi rezolvată pe culoarele întortocheate şi întunecate de complicităţi ale justiţiei”, a mai spus Gușă.

Astfel problema pentru Dragnea este dublă, spune Gușă: „şi-a pierdut conducătorul operativ al guvernului său Dragnea 1, adică Vâlcov, pentru că, indiferent ce am spune, nu va rezista nici presiunii mediatice şi nici celei internaţionale, pentru că nu poţi avea un premier de facto sau conducătorul aparatului operativ al guvernului un om condamnat în primă instanţă la 8 ani pe bază de probe şi mai are nişte dosare şi apoi, cea de-a doua, este cea legată de încrederea liderilor PSD în el că este în stare să le rezolve problemele. Mai degrabă liderii PSD îl suspectează pe Dragnea că îşi negociază rezolvarea propriilor dosare prin mijloace pe care le cunoaşte din statul paralel unde a fost partener tot timpul, decât să le rezolve problema comună şi motivaţia e clară: Dragnea, dacă execută mandatul partidului şi dă amnistia şi graţierea, rămâne fără autoritate în partid. Atât timp cât el se salvează personal şi ceilalţi din partid rămân cu dosare, el are un argument împotriva lor. Dragnea nu e un lider atât de mare, încât să poată conduce partidul fără posibilitate de şantaj. Şi atunci a fost suspectat că el nu a vrut să se dea OUG 13, ci doar să îi păcălească pe cei din partid ca să vină timpul în favoarea sa şi să îşi rezolve dosarele personale.

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

*