CSM nu susține eliminarea pensiilor speciale

Şedinţa CSM, amânată a patra oară din lipsă de cvorum
CSM nu susține eliminarea pensiilor speciale, propunere legislativă inițiată de PMP, votul fiind luat cu 15 la 1. 
Plenul Consiliului Superior al Magistraturii (CSM) a avizat negativ propunerea legislativă privind eliminarea pensiilor de serviciu. „Plenul Consiliului Superior al Magistraturii a avizat negativ propunerea legislativă privind eliminarea pensiilor de serviciu pentru deputaţi şi senatori, judecători şi procurori, personal auxiliar de specialitate al instanţelor judecătoreşti şi Parchetelor, poliţişti, funcţionari publici cu statut special, funcţionari publici parlamentari, membrii corpului diplomatic şi consular al României, membrii Curţii Constituţionale şi personalul aeronautic civil navigant profesionist din aviaţia civilă din România”, se arată în minuta deciziei luată în ședința plenului de miercuri.

În februarie 2019, Senatul a adoptat, tacit, un proiect de lege care prevede abrogarea tuturor pensiilor speciale. Proiectul de lege a fost depus, anul trecut, de parlamentarii de la PMP, care au iniţiat şi o campanie de strângere de semnături în acest sens. Proiectul merge la Camera Deputaţilor, for decizional în acest caz.

Parlamentul a adoptat deja, prin Codrul Administrativ, introducerea de pensii speciale inclusiv pentru primari şi preşedinţii de Consilii Judeţene, însă Curtea Constituţională a declarat proiectul neconstituţional.

CSM nu susține eliminarea pensiilor speciale

„Vara aceasta am lucrat la acest proiect de lege extrem de important, pe care îl vom depune luni în Parlament, privind eliminarea tuturor pensiilor speciale. PSD a votat legea prin care parlamentarii devin nişte cetăţeni speciali şi au pensie specială”, a declarat preşedintele PMP, Eugen Tomac, sâmbătă.

El a spus că PMP este împotriva pensiilor speciale, singurii care ar trebui să benefieze de acestea fiind veteranii de război.

„Vara, în şedinţă extraordinară, s-a votat Codul Administrativ, prin care o altă categorie de politicieni devine specială în această ţară şi prin Codul Administrativ se acordă pensii speciale pentru primari. Suntem împotriva tuturor pensiilor speciale, singurii cetăţeni ai României care pot beneficia de un asemenea sistem sunt veteranii de război, militari care au luptat în teatrele de operaţiuni şi foştii deţinuţi politici, care au stat zeci de ani în închisori comuniste fără nicio vină. În rest, toţi cetăţenii trebuie să begeficieze de o pensie în funcţie de contributivitate”, a spus Tomac.

O altă propunere a USR de eliminare a pensiilor speciale a fost respinsă anul trecut de Senat.

Cetățeanul TV

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.