Zeci de aleşi locali ai PNL din judeţul Arad au protestat în stradă faţă de Revoluţia fiscală

Revoluţia fiscală

Zeci de primari şi viceprimari ai PNL din judeţul Arad au participat luni la un marş de protest spontan faţă de Revoluţia fiscală. Potrivit primarilor, judeţul Arad va pierde 167 milioane de lei, iar funcţionarea administraţiilor locale ar urma să fie afectată grav.

Aproximativ 50 de primari şi viceprimari PNL din judeţul Arad au fost chemaţi la Consiliul Judeţean Arad, pentru o analiză privind efectele modificărilor aduse de Guvern Codului Fiscal.

În urma şedinţei, participanţii au redactat un memoriu şi au decis să meargă în marş de protest prin centrul oraşului Arad înainte de a-l depune la Prefectură. Primarii şi viceprimarii, însoţiţi de reprezentanţi ai CJ Arad, au mărşăluit prin oraş zeci de minute, după care au depus documentul la Prefectură.

În memoriu se arată că primarii “solicită amânarea aplicării OUG de modificare a Codului fiscal, respectiv punerea în dezbatere publică a prevederilor acestui act normativ prin implicarea administraţiilor locale, asociaţiilor patronale, sindicatelor şi a reprezenzanţilor tuturor actorilor sociali asupra cărora această ordonanţă de urgenţă va produce efecte”.

Din calculele prezentate de către edili reiese că localităţile judeţului vor pierde aproximativ 167 milioane de lei, ceea ce “este de natură să afecteze grav funcţionarea administraţiilor locale şi planurile de investiţii”. Vicepreşedintele CJ Arad Sergiu Bîlcea a declarat că protestul a fost unul spontan, din dorinţa primarilor.

“La solicitarea primarilor din judeţ, am organizat un marş pentru a transmite guvernului nemulţumirile legale de Codul fiscal. Guvenrul trebuie să aibă responsabilitatea de a repara efectele ordonanţei prin alocarea unor sume compensatorii pentru bugetele locale”, a spus Bîlcea.

LĂSAȚI UN MESAJ

*