Victorie la Tribunalul Iași. Viceprimarul Iașiului Gabriel Harabagiu revine miercuri în funcție

Gabriel Harabagiu

Viceprimarul Iaşiului Gabriel Harabagiu va reveni în funcţie începând de miercuri, după ce Tribunalul Iaşi a admis cererea de suspendare a ordinului prefectului privind încetarea mandatului său.

Tribunalul Iaşi a admis marţi cererea de suspendare a ordinului prefectului de Iaşi Marian Şerbescu privind încetarea mandatului de consilier în cazul viceprimarului Gabriel Harabagiu, până la judecarea pe fond a cauzei.

Decizia este executorie, însă poate fi atacată cu recurs în termen de cinci zile. Gabriel Harabagiu susţine că începând de miercuri va reveni în funcţia de viceprimar, el precizând că instanţa de judecată ”a oprit încercarea de intruziune brutală a politicului în buna funcţionare a administraţiei publice”.

”Îmi pare rău de aceia care, precum prefectul judeţului Iaşi, au căzut în capcana unor oameni mici cocoţaţi în fruntea unor partide mari. De asemenea, tuturor celor care, la fel ca mine, au suferit şi suferă presiuni din partea politrucilor care au pus mâna pe PSD Iaşi le transmit să aibă curaj şi tărie de caracter, fiindcă dreptatea şi adevărul triumfă întotdeauna în faţa abuzului şi imposturii. Ţin să le mulţumesc şi colegilor mei consilieri locali care au stopat la timp mascarada pe care conducerea vremelnică a PSD Iaşi a încercat să o impună şi în deliberativul local”, a declarat Gabriel Harabagiu.

Pe 23 martie, prefectul de Iaşi Marian Şerbescu a anunţat că a semnat ordinul de încetare a mandatului de consilier pentru Gabriel Harabagiu, după ce acesta a fost exclus din PSD. La câteva ore după anunţul prefectului de Iaşi, primarul Mihai Chirica a spus că a plecat în concediu de odihnă şi că prerogativele sale au fost preluate de către viceprimarul Gabriel Harabagiu.

Chirica a precizat atunci că nu ştie nimic despre decizia Prefecturii şi că până la revenirea din concediu, Harabagiu este cel care gestionează treburile curente în primăria Iaşi. La câteva zile, Chirica a revenit din concediu, iar Harabagiu a renunţat la funcţia de viceprimar, după ce a luat act de ordinul prefectului de Iaşi.

Mihai Chirica a precizat că PSD încearcă să intervină în funcţionarea Primăriei ieşene, acuzând filiala judeţeană a PSD că are ”o conducere degenerată până la statutul de preş de picioare al lui Dragnea”. Atât primarul Mihai Chirica, cât şi viceprimarul Gabriel Harabagiu au anunţat că au atacat în instanţă ordinul prefectului de Iaşi.

LĂSAȚI UN MESAJ

*