USR vrea revenirea la alegerea primarilor în două tururi de scrutin: au câștigat oameni votați de 8%

0
20
Piaţa Victoriei

USR vrea revenirea la formula cu două tururi de scrutin pentru alegerea primarilor, susţinând că, din cauza prezenţei scăzute, la alegerile locale de duminică au câştigat oameni votaţi de 8% din cetăţeni.

Potrivit unei postări de pe contul de Facebook al USR, „rata mare de absenteism la alegerile locale parţiale a permis partidelor tradiţionale să îşi impună candidaţii, deşi au fost votaţi de sub 10% din membrii comunităţilor”.

„Astfel, noii primari din Craiova sau Târgu Jiu, oraşe importante din România, au fost aleşi de 8,14% şi respectiv 8,64% dintre cetăţeni, ceea ce este inadmisibil”, susíne Uniunea Salvaţi România. În virtutea acestor argumente, formaţiunea vrea schimbarea Legii alegerilor locale, astfel ca alegerea primarilor să se fac[ din nou din nou în două tururi de scrutin.

„USR susţine ferm schimbarea legii de organizare a alegerilor locale într-un singur tur şi revenirea la două tururi de scrutin, astfel încât primarii să fie cu adevărat reprezentativi pentru localităţile pe care le administrează”, precizează USR.

La Târgu Jiu alegerile au fost câştigate de liberalul Marcel Romanescu, care a obţinut 51,72% din voturi pe fondul unei prezenţe de 30%, iar la Craiova, victoria a revenit social-democratului Mihail Genoiu, prezenţa fiind de nici 19%.

LĂSAȚI UN MESAJ


*