Traian Băsescu îl provoacă pe Liviu Dragnea să-i urmeze exemplul din 1996: Ce zici, ai curaj?

moţiune de cenzură Traian Băsescu despre ședința CExN al PSD Traian Băsescu a rămas fără cetăţenia Republicii Moldova

Liderul PMP Traian Băsescu, fost primar general al Capitalei, îl îndeamnă pe preşedintele PSD, Liviu Dragnea, să urmeze exemplul său din 1996, când a demisionat din Parlament pentru că era cercetat în Dosarul Flota.

”Acum 21 de ani, nimic despre prezumţia de nevinovăţie. Ce zici Dragnea, ai curaj să repeţi şi tu acest discurs în plenul Camerei Deputaţilor?”, scrie Traian Băsescu pe pagina sa de Facebook, reproducând şi fragmente din discursul în care şi-a anunţat demisia, pe 9 aprilie 1996.

”În calitate de om politic al opoziţiei, nu am dreptul să las actualului Guvern şansa de a justifica nematerializarea acuzaţiilor false pe care mi le-a adus prin propria-mi imunitate parlamentară. În calitate de om politic responsabil, nu am dreptul să întreţin suspiciunea electoratului asupra probităţii mele, cu atât mai mult cu cât, adesea, mi-am afirmat nevinovăţia. În calitate de deputat de Vaslui, trebuie să dovedesc urmaşilor răzeşilor lui Ştefan cel Mare că, în septembrie 1992, au votat un om cinstit. În calitate de deputat, am obligaţia să contribui la apărarea prestigiului instituţiei supreme a democraţiei autohtone, Parlamentul României. În calitate de părinte, am obligaţia să asigur copiilor mei dreptul de a fi, în continuare, mândri de tatăl lor. În calitate de marinar al flotei maritime române, am obligaţia să demonstrez echipajelor de la bordul navelor petroliere ale ţării, alături de care adesea am înfruntat natura, că am rămas acelaşi comandant aspru, dar drept, care a ştiut şi ştie ce este demnitatea şi onoarea”, a afirmat deputatul Traian Băsescu în 1996, în plen.

El a mai afirmat că, din aceste motive, dar şi pentru a proba că niciodată nu a făcut din imunitatea parlamentară o pavăză pentru ilegalităţi, cu deplină încredere în justiţie, dar şi în corectitudinea actelor sale din timpul guvernării, demisionează din Parlament. Traian Băsescu a demisionat din Camera Deputaţilor pe 9 aprilie 1996, dar a fost ales din nou parlamentar la alegerile din noiembrie acelaşi an.

LĂSAȚI UN MESAJ

*