Spitalul Universitar afirmă că mai are 3 angiografe funcționale. Unul a fost afectat de incendiul din 5 februarie

Universitar

Ca urmare a publicării articolului Spitalul Universitar a rămas fără cel mai scump angiograf, după un incendiu la care a raportat „pagube minore”, Spitalul Universitar de Urgență a transmis, spre publicare următrul punct de vedere:

Facem precizarea ca angiograful afectat este de cel mai vechi aparat de acest fel de la SUUB, achizitionat in anul 2007, cu o valoare de inventar inițială de 4,1 milioane lei și cu valoare de inventar actuala de 0 lei si nu cel mai performat si nou aparat, asa cum este descris in articolul publicat de dumneavoastra astazi.
In prezent, SUUB dispune de încă 3 aparate tip angiograf functionale, toate fiind mai noi decat cel afectat de incediu. In articolul publicat de dumneavoastra astazi, mentionati existenta unui singur angiograf in afara de cel afectat de incendiu.
Constatarea pagubei a fost făcută de către firma care asigura mentenanța angiografului, iar remedierea va consta in înlocuirea UPS-ului afectat. Angiograful va fi repus in folosință după efectuarea probelor tehnologice necesare, in cel mai scurt timp și in condiții de siguranța pentru pacient.
In aceasta perioada, urgentele sunt asigurate pe celelalte 3 aparate de care dispune Spitalul Universitar de Urgenta Bucuresti.
La nivelul instituțiilor publice exista obligativitatea încheierii unei polițe de asigurare pentru clădiri, polița care este obligatorie și pe care SUUB o deține. Pentru toate celelalte active nu exista nici linie bugetara dedicata asigurarilor si nici obligatie legala.
Conducerea spitalului nu a fost sesizată niciodata cu privire la un posibil risc de incendiu in camera de comanda a acestui angiograf. Chiar si asa, UPS-ul urma sa fie schimbat in zilele următoare conform procedurilor legale derulate in cadrul Spitalului Universitar de Urgenta Bucuresti prin sistemul electronic de achizitii publice, procedura care este deja demarata.
Pentru toate cele patru angiografe ca și pentru toate aparatele de radiologie exista conform legii service și autorizare specifica si nu exista polite de asigurare, deoarece bugetul nu asigura si aceasta finantare si nici legea nu o prevede.
 
Pentru corecta informare a publicului dumneavoastra va rugam sa precizati ca managerul spitalului, Adriana Nica v-a solicitat sa respectati procedura institutionala pentru interviu dar nu a refuzat sa raspunda intrebarilor dumneavoastra, asa cum se precizeaza, in mod eronat, in materialul deja publicat pe site-ul cetateanul.net”, ne-a comunicat conducerea Spitalului Universitar de Urgență București.

Precizare: Pe pagina de Internet a SUUB se afirmă că spitalul are doar două angiografe (foto)

Universitar

UPDATE Cetățeanul.net a revenit cu noi întrebări pentru elucidarea cazului.

 

Cetățeanul TV

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.