Șeful Ministerului Apărării vrea să-l dea în judecată pe președintele PNL pentru a demonstra că nu vrea să strângă relațiile cu Rusia

Adrian Ţuţuianu

Ministrul Apărării, Adrian Ţuţuianu, vrea să-l dea în judecatăe Ludovic Orban, președintele PNL, pentru că acesta a insinuat că ar fi un apropiat al Rusiei.

Noul ministru al Apărări, Adrian Țuțuianu, a anunţat, vineri seara, la Antena 3, că îl va da în judecată pe preşedintele PNL, Ludovic Orban, după ce acesta a afirmat că liderii PSD înclină ”tot mai mult către Est”. Printre cei nominalizați de președintele PNL a fost și Ţuţuianu, în condiţiile în care acesta a fost avocat al companiei Mechel.

”Nu am nimic de ascuns, mi-am făcut datoria faţă de clienţii mei şi cred că nu se poate spune că sunt omul ruşilor, al francezilor sau italienilor sau al altora cărora le-am acordat asistenţă juridică”, a declarat Adrian Ţuţuianu referindu-se la faptul că a fost avocat al companiei Mechel, care a deţine combinatul metalurgic de la Târgovişte.

Ţuţuianu precizează că exportul de utilaje la care a făcut referire Ludovic Orban a avut loc în 2010, atunci când la guvernare se afla PDL.

”În general, suport cu stoicism toate acuzele din spaţiul public pentru că, atunci când eşti persoană publică, trebuie să te aştepţi la aşa ceva, dar nu am să ezit să-l dau în judecată pe domnul Orban”, a mai spus Adrian Ţuţuianu.

Ce a spus Orban

Într-un interviu pentru Adevărul Live, preşedintele Ludovic Orban a spus, vineri, că desemnarea în Guvern a anumitor persoane arată că liderii PSD intenţionează să strângă relaţiile cu Rusia.  „M-aş referi şi la Ţuţuianu, care a fost avocatul ruşilor de la Mechel, care au cumpărat combinatul de la Târgovişte şi l-au falimentat. De acolo, au luat o instalaţie extrem de importantă din punct de vedere strategic şi au dus-o în Rusia. Asta-mi ridică numeroase semne de întrebare şi-mi relevă că au pus nişte oameni extremi de ciudaţi, care trebuie urmăriţi cu foarte multă atenţie”, a spus preşedintele PNL.

LĂSAȚI UN MESAJ

*