„Secretara lui Dragnea” nu renunță la postul de ministru de la Interne. Reacţiile lui Tudose şi Băsescu

pedofil
Demisia, doamnă ministru!

Ministrul Afacerilor Interne Carmen Dan a anunţat joi seară că a trimis Corpul de control al ministrului la IGPR pentru verificări în legătură cu respectarea procedurilor în cazul incidentului în care poliţistul Eugen Stan a fost implicat în 2016, ea susţinând că şeful IGPR a ştiut despre implicarea acestuia în incident. Ea a prezentat şi o cronologie a faptelor de la momentul anunţului său în legătură cu propunerea de înlocuire a lui Bogdan Despescu cu Cătălin Ioniţă la conducerea IGPR, prezentând un document în care Ioniţă îi dădea acceptul pentru ocuparea funcţiei. În ceea ce priveşte demisia sa, ea a afirmat că miniştrii sunt validaţi în coaliţie, unde li se şi aprobă retragerea. Carmen Dan anunţă că nu demisionează din funcţia de ministru de Interne.

Carmen Dan a anunţat, joi seară, că nu demisionează din funcţia de ministru de Interne, spunând că o astfel de decizie se ia în forurile statutare ale partidelor coaliţiei

Ministrul Afacerilor Interne, Carmen Dan, susţine că şeful Poliţiei Române, Bogdan Despescu, ar fi trebuit să ştie că autorul agresiunii sexuale din 2016 este poliţist, întrucât procedura de raportare a evenimentelor prevede ca faptele penale comise de angajaţi din structurile Ministerului de Interne să fie raportate tuturor structurilor ierarhice până la nivel de minister.

Ministrul Afacerilor Interne Carmen Dan a anunţat joi seară că a trimis Corpul de control al ministrului la IGPR pentru a verifica respectarea procedurilor administrative în cazul agresiunii sexuale comise de poliţistul Eugen Stan în decembrie 2016. Ea a susţinut că a cerut această verificare pentru a se asigura că raportul pe care şeful IGPR Bogdan despescu îl va prezenta premierului Mihai Tudose va fi unul obiectiv.

Ministrul Afacerilor Interne Carmen Dan a susţinut o declaraţie de presă joi, ea anunţând deja încă din cursul zilei că va aduce lămuriri „cât de curând” legate de declaraţiile premierului Mihai Tudose, care a acuzat-o că l-a minţit. Carmen Dan a refuzat la acel moment să răspundă dacă va demisiona.

Ce a spus Băsescu

Fostul preşedinte Traian Băsescu afirmă că răspunsul ministrului Interne Carmen Dan la acuzaţiile şi la cererea de demisie formulată de prim-ministrul Mihai Tudose este ridicol, remarcând că nici premierul nu îşi asumă decizia revocării, iar concluzia sa este că PSD este incapabil de guvernare instituţională şi a devenit un risc, inclusiv de securitate, pentru România.

„PSD este incapabil de guvernare instituţională şi a devenit un risc, inclusiv de securitate, pentru România. Ţara este azi aruncată în criză politică şi totală decredibilizare. Premierul Mihai Tudose îi cere public ministrului internelor să demisioneze, dar nu-şi asumă soluţia instituţională, corectă şi constituţională prin care să ceară Preşedintelui României revocarea ministrului. Ministrul de la interne, doamna Carmen Dan, îi răspunde public premierului că nu demisionează pentru că a fost numită de partid. Ridicol răspuns, pentru că instituţional a fost propusă pe lista guvernului de premier, votată de Parlament şi numită prin decret de Preşedintele României urmare a depunerii jurământului. Aşa scrie în Constituţie”, scrie Băsescu într-o postare intitulată „România sfâşiată de hienele din PSD”.

El susţine că pe fondul acestei dispute, „Constituţia României este făcută pulbere, iar statul român se face ţăndări, arătând ca un stat fără reguli de guvernare, cu un premier fără autoritate asupra membrilor guvernului, cu un guvern împărţit pe găşti”.

Cum a reacţionat prim-ministrul

Premierul Mihai Tudose a postat, joi seară, un mesaj pe Facebook în care demontează şirul evenimentelor prezentat de Carman Dan.

”Doamna Carmen Dan recunoaşte că la ora 6:27 a fost sunată de domnul chestor Ioniţă, care a anunţat-o că doreşte să se vadã cu domnia sa. În acea dimineaţã, i-a transmis acesteia că nu vrea să fie şef al IGPR. Şedinţa de Guvern a avut loc la ora 13:30. Atunci am anunţat că nu îl numesc pe domnul chestor Ioniţă, că nu îl demit pe domnul chestor Despescu şi că aştept un raport de la dânsul. La acea oră, toate televiziunile titrau cã domnul chestor Ioniţă nu doreşte să fie noul şef al IGPR. Cum poate spune cineva că anunţul meu de la ora 13:30 l-ar fi putut face pe domnul chestor Ioniţă să se răzgândească? Trageţi dumneavoastră concluziile”, este mesajul postat de Mihai Tudose.

Dosarul „Microfonul”

La ieşirea de la Parchetul instanţei supreme, unde a fost audiată în dosarul în care la sfârşitul lunii noiembrie a reclamat că a găsit un microfon într-o priză din apartamentul din Bucureşti unde locuieşte în chirie, ea a refuzat să răspundă întrebărilor insistente ale jurnaliştilor privind demisia sa, spunând doar că va aduce lămuriri „cât de curând” legate de declaraţiile premierului Mihai Tudose.

„Am răspuns întrebărilor puse de procurori, am clarificat aspectele care trebuiau clarificate. În ceea ce priveşte declaraţiile domnului prim-ministru voi da lămuriri cât de curând”, a declarat Carmen Dan, la ieşirea de la Parchetul instanţei supreme.

Minicuna

Premierul Mihai Tudose a declarat, miercuri seară, la Antena 3, că nu mai doreşte să mai lucreze cu ministrul de Interne Carmen Dan pentru că l-a ”minţit” şi că, dacă îşi va prezenta demisia o va accepta.

El a spus că a fost ”minţit” de ministrul Carmen Dan, care l-a informat că cel pe care l-a propus pentru postul de şef al Poliţiei Române, Cătălin Ioniţă, acceptă funcţia, dar, când l-a sunat personal, acesta a refuzat categoric.

”Un ministru care îşi permite să mă mintă în halul acesta… nu mai am ce să mai lucrez”, a declarat Mihai Tudose.

Întrebat ce înseamnă acest lucru, Tudose a precizat că, dacă ministrul Dan îşi va prezenta demisia, o va accepta. ”Dacă va fi lăsată, va demisiona”, a precizat premierul.

Premierul a explicat că, în condiţiile în care nu avea un înlocuitor pentru funcţia de şef al Poliţiei Române, nu putea accepta propunerea de demitere, mai ales că dorea clarificări de la Bogdan Despescu.

Mihai Tudose – care joi s-a întâlnit cu şeful Poliţiei Române, Bogdan Despescu, la sediul Guvernului – a spus că aşteaptă de la acesta, în cel mult o săptămână, două chestiuni foarte clare: în primul rând vinovaţii, care să fie deferiţi justiţiei, ”de la colegii de ture care nu şi-au recunoscut colegul”, până la şefii ierarhici care ”ar fi trebuit să ştie că a mai fost cercetat” şi ”un set de măsuri care să rezolve problema” şi să se redea încrederea populaţiei în Poliţie.

Ministrul Carmen Dan a anunţat, marţi, că a transmis premierului propunerea de schimbare din funcţie a şefului Poliţiei Române Bogdan Despescu, care va fi înlocuit de Cătălin Ioniţă ca interimar, ea spunând că este total nemulţumită de explicaţiile pe care le-a primit din partea Poliţiei Române în cazul poliţistului acuzat de agresiuni sexuale şi consideră insuficiente măsurile anunţate.

Şeful Poliţiei Române are rang de secretar de stat, iar ordinul de eliberare din funcţie a acestuia ar trebui semnat de premierul Mihai Tudose.

Poliţistul de la Brigada Rutieră a Capitalei acuzat de agresiuni sexuale, cele mai recente victime fiind doi copii din sectorul 6 al Captalei, a fost arestat preventiv marţi pentru 30 de zile.

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

*