Scandal în PSD. Primarul municipiului Iași, Mihai Chirica, sare și el la gâtul lui Liviu Dragnea

Mihai Chirica

Reuniunea de joi a Comitetului Executiv Național al PSD în care se va discuta situația remanierii guvernamentale va fi cu siguranță o întâlnire fierbinte, chiar dacă nu va da în clocot, spune primarul Iașiului, Mihai Chirica. El nu a ratat ocazia de a-l ataca pe Liviu Dragnea.

„Acest nou scandal arată o stare de spirit în PSD. Și nu este neapărat o stare de divizare, pentru că oamenii raționali din PSD înțeleg că lucrurile trebuie dirijate spre binele și interesele României și ale românilor, și mai puțin spre interesele personale ale oricărui membru de partid, indiferent ce rang poartă el”, a declarat Mihai Chirica.

În opina sa, premierul Tudose trebuie lăsat să-și facă echipa cum crede de cuviință, „pentru a fi cât mai productivă posibil pentru români, nu pentru partide”. Mihai Chirica a subliniat că Mihai Tudose este al doilea premier care spune că „dacă nu este lăsat să-și facă actul de guvernare așa cum crede de cuviință și așa cum va fi întrebat la sfârșitul exercițiului său de prim-ministru, își pune demisia pe masă”.

Potrivit declarațiilor primarului Iașiului, acest lucru nu este o lipsă de curaj, ci „o abordare curajoasă în ceea ce privește demnitatea pe care o ocupă”. „Din punctul meu de vedere, așa cum am spus și acum trei luni de zile, așa cum am spus și în februarie, problemele sunt de principiu. Cât timp i-ai dat o demnitate publică unui om, lasă-i și posibilitatea să-și satisfacă fișa postului așa cum este trecută ea acolo. Bineînțeles, pe principii democratice. Nu faci ce vrei tu, nu faci cum vrei tu, faci cum trebuie pentru ca actul de guvernare să fie în corespondență completă și cu cei care te susțin, adică alianța politică, și, desigur, și cu ceea ce ai propus atunci când te-ai dus în campania electorală cu programul de guvernare. Prin urmare, dacă lucrurile astea sunt îndeplinite, atunci domnul Tudose trebuie lăsat să-și facă echipa cum crede de cuviință pentru a fi cât mai productivă posibil pentru români, nu pentru partide, iar partidul să profite într-un sens bun al cuvântului de un act de guvernare bun”, a afirmat primarul Mihai Chirica.

Comitetul Executiv Național al PSD se reunește joi pentru a discuta despre situația remanierii guvernamentale. În cadrul ședinței se vor tranșa și raporturile Guvern — partid, după cum a anunțat marți premierul Mihai Tudose, la finalul unei întâlniri-maraton cu președintele PSD, Liviu Dragnea.

LĂSAȚI UN MESAJ


*