Revizie de lux la parcările lui Mănescu

parcari inteligente

mănescuPrimăria Sectorului 6 a Capitalei, condusă de edilul Rareș Mănescu, a atribuit un contract pentru întreținerea celor 27 de parcări inteligente.

Contractul, în valoare de 1,8 milioane de lei fără TVA, adică aproximativ 800.000 de euro, a fost atribuit firmei care le-a montat, TETTAS SRL. Societatea trebuie să asigure întreținerea și reparaţiile. Contractul a fost atribuit prin încredințare directă, pe motiv că nimeni nu poate face aceste lucrări în afară de această firmă. 

Primarul sectorului 6, Rareş Mănescu, declara, în septembrie 2012, că până la finele lunii septembrie vor fi amenajate şase parcări inteligente, cu o capacitate totală de 72 de locuri, ce vor putea fi închiriate de şoferi la tarife asemanătoare parcărilor de reşedinţă. “Este vorba de două locuri cu câte trei carusele fiecare, adică şase sisteme, în total. Începem cu cele din Drumul Taberei”, spunea Rareş Mănesc la acea vreme.

 

Smart-parking-urile urmau să fie amplasate pe str. Sibiu nr.2-4 lângă blocurile OD1 și OD2 și pe str. Drumul Taberei nr.24A la intersecția cu Aleea Pravăț.

Fostul edil al sectorului 6, Cristian Poteraș, este cel care a montat pentru prima dată o astfel de parcare, pe mandatul lui fiind aduse 11 astfel de sisteme.

Cum funcţionează parcările inteligente

Sistemele smart parking sunt silenţioase şi funcționează cu ajutorul unui lift acționat electric, pMănescue baza unui card personalizat cu cod de acces. Practic, sistemul electronic identifică locul autoturismului, îl ridică pe platformă și îl așează la locul plătit. Intri cu maşina ghidându-te după o oglindă aflată în faţă, la fel ca la spălătoriile cu perii, apoi cu o cheie pe care o primeşte fiecare persoană cu loc închiriat şi, prin apăsarea unui buton, se ridică maşina. Operaţiunea durează aproximativ două minute. Ele funcţionează cu ajutorul unui generator, aşa că nu vor apărea probleme cu penele de curent.

Un loc de parcare costă 100 de lei pe lună. Scheletul metalic este îmbrăcat, pentru a proteja maşinile de ploaie şi de vânt. După ce fostul primar Cristian Poteraș a montat primele 11 astfel de parcări, Mănescu a prelungit contractul, pentru 16 parcări, cu 384 de locuri, Primăria plătind 180.000 de euro. Firma importatoare a adus ingineri din Singapore, care se vor ocupa de primele două revizii, susțin autoritățile. Structurile, promit reprezentanţii Primăriei sectorului 6, vor fi amplasate numai în spatele blocurilor, pentru a nu afecta aspectul zonei.

Astfel de parcări inteligente funcţionează în prezent în următoarele locuri de pe raza sectorului 6: str. Reveriei, str. Cara Anghel, str. Dreptății la biserică și dispensar, str. Dezrobirii, str. Bursucani (4 unități), Bdul 1 Mai la Complex Drumețul, Aleea Băiuț la piața Valea Ialomiței (3 unități), str. Râmnicel la intersecție cu Prelungirea Ghencea (2 unități) și pe str. Bozieni în spatele magazinului Billa (2 unități).

Primarul sectorului 6, Rareş Mănescu, a afirmat că până la finele lunii septembrie vor fi amenajate şase parcări inteligente, cu o capacitate totală de 72 de locuri, ce vor putea fi închiriate de şoferi la preţuri asemanătoare parcărilor de reşedinţă. “Este vorba de două locaţii cu câte trei carusele fiecare, adică şase sisteme, în total. Începem cu cele din Dr. Taberei”, a afirmat edilul Rareş Mănescu. Smart-parking-urile vor fi amplasate pe str. Sibiu nr.2-4 lângă blocurile OD1 și OD2 și pe str. Drumul Taberei nr.24A la intersecția cu Aleea Pravăț. Cum funcţionează parcările inteligente Sistemele smart parking sunt silenţioase şi funcționează cu ajutorul unui lift acționat electric, pe baza unui card personalizat cu cod de acces. Practic, sistemul electronic identifică locul autoturismului, îl ridică pe platformă și îl așează la locul plătit. Intri cu maşina ghidându-te după o oglindă aflată în faţă, la fel ca la spălătoriile cu perii, apoi cu o cheie pe care o primeşte fiecare persoană cu loc închiriat şi, prin apăsarea unui buton, se ridică maşina. Operaţiunea durează aproximativ două minute. Ele funcţionează cu ajutorul unui generator, aşa că nu vor apărea probleme cu penele de curent. Doar cei care plătesc au acces aici. Un singur loc costă 100 de lei pe lună. Scheletul metalic urmează să fie îmbrăcat, pentru a proteja maşinile de ploaie şi de vânt. Pentru 16 parcări, cu 384 de locuri, primăria plăteşte 180.000 de euro. Firma importatoare a adus ingineri din Singapore, care se vor ocupa de primele doua revizii. Structurile, promit autorităţile, vor fi amplasate numai în spatele blocurilor, pentru a nu afecta aspectul zonei. Astfel de parcări inteligente sunt date în folosinţă, în prezent, în următoarele locaţii de pe raza sectorului 6: str. Reveriei, str. Cara Anghel, str. Dreptății la biserică și dispensar, str. Dezrobirii, str. Bursucani (4 unități), Bdul 1 Mai la Complex Drumețul, Aleea Băiuț la piața Valea Ialomiței (3 unități), str. Râmnicel la intersecție cu Prelungirea Ghencea (2 unități) și pe str. Bozieni în spatele magazinului Billa (2 unități).Citeste mai mult: adevarul.ro/news/bucuresti/Soferii-sectorul-6-motive-bucurie-incepe-instalarea-parcarilor-inteligente-1_50bdebcc7c42d5a663d0005d/index.html

Cetățeanul TV

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.