Proiectul lui Traian Băsescu, preluat de Gabriela Firea. Parcare subterană la Parcul Gării de Nord

Parcul Gării de Nord
FOTO: usr.ro

Consilierii generali vor supune votului în ședința de marți un proiect de hotărâre prin care Parcul Gării de Nord ar urma să treacă în administrarea CGMB, în vederea construirii unei parcări subterane.

Proiectul este unul mai vechi, pus pe tapet prima oară pe vremea când primar general al Capitalei era Traian Băsescu (2000-2004).

Parcul Gării de Nord are 15.580 de metri pătraţi şi se află în prezent în administrarea Consiliului Local al Sectorului 1. Municipalitatea argumentează necesitatea preluării la Primăria Capitalei prin faptul că parcul face obiectul unei investiţii, pentru realizarea parcării subterane Gara de Nord.

„Realizarea Parcajului subteran Gara de Nord va avea implicaţii asupra fluidizării traficului prin scăderea duratei totale de deplasare datorată scăderii duratei de căutare a unui loc de parcare şi eliberarea trotuarelor şi a primei benzi de circulaţie”, se arată în proiectul de hotărâre.

Primăria Capitalei promite, astfel, noi locuri de parcare pentru cei care locuiesc în zonă şi pentru cei care au frecvent drumuri la Gara de Nord şi spune că va creşte siguranţa circulaţiei pietonale prin eliberarea trotuarelor de maşinile parcate neregulamentar.

LĂSAȚI UN MESAJ

*