Proiect de buget la Primăria Capitalei. Cu cât vor crește la anul taxele și impozitele plătite de cetățeni

rectificare bugetară

Primăria Capitalei anunţă că proiectul de impozite şi taxe locale pe anul 2019 prevede indexarea nivelurilor impozitelor şi taxelor locale cu un coeficient de 1,3%, care reprezintă indicele de inflaţie comunicat de Ministerul de Finanţe.

„Creşterile pentru locuinţe persoane fizice rezidente sunt de 1-2 lei garsonieră; 2 lei apartament cu 2 camere; 2-4 lei apartament cu 3 camere; 2 -5 lei apartament cu 4 camere. Creşterile pentru mijloacele de transport se diferenţiază în funcţie de capacitatea cilindrică astfel, pentru autoturisme cu capacitatea cilindrică de până la 2000 cmc nu există creştere intrucât coeficientul de indexare este mic, iar pentru autoturisme cu capacitatea cilindrică de peste 2000 cmc creşterile variază între 13 şi 84 de lei. Nivelul impozitului pentru autovehiculele cu masă maximă autorizată, egală sau mai mare de 12 tone, nu a fost indexat, întrucât nivelul impozitului a fost prevăzut la punctele 94 şi 95 din O.U.G. nr.79/2017 pentru modificarea şi completarea Legii nr.227/2015”, transmite Primăria Capitalei, printr-un comunicat de presă.

„Nu Primăria Municipiului Bucureşti majorează taxele şi impozitele, ci doar pune în aplicare prevederile Codului Fiscal”, se mai precizează în comunicat.

LĂSAȚI UN MESAJ

*