Primarul Iașiului, Mihai Chirica: PSD nu-și poate împușca propriul Guvern din motive personale

0
32
Mihai Chirica

Primarul Iaşiului, Mihai Chirica, a ieșit duminică din nou la rampă cu un atac la Liviu Dragnea, într-o conferinţă de presă, și a spus că PSD nu îşi poate împuşca propriul Guvern. El a avertizat că dacă moţiunea de cenzură trece, atunci PSD nu va mai fi la guvernare, întrucât preşedintele nu va face o nominalizare de premier de la PSD.

Mihai Chirica a afirmat că, în mod paradoxal, PSD vrea să iasă de la guvernare, iar ţara ar fi aruncată într-o situaţie deplorabilă, cu consecinţe pe termen lung.

„Le-am spus şi colegilor mei de la Iaşi. Ne interesează Dragnea, Grindeanu sau actul de guvernare? Nu este relevantă persoana lui Grindeanu aici, ci este relevantă continuitatea guvernării. Paradoxal, PSD vrea să iasă de la guvernare, ceea ce ar înşela aşteptările celor 3.5 milioane de oameni care au muncit alături de noi în decembrie 2016. Nu este nici o problemă cu persoana lui Dragnea. Nici unul din cei vizaţi nu urmăreşte o funcţie politică sau ministerială sau alt avantaj. Totul se năruieşte din motivele personale ale lui Dragnea. Scenariul este simplu şi fac apel la colegii mei de partid spunându-le că nu se poate continua guvernarea prin răsturnarea Guvernului”, a spus Mihai Chirica.

Edilul ieşean a avertizat că orice altă nominalizare de premier pe care o va face PSD nu va avea credibilitate şi că partidul se va îngropa în propriile greşeli, fără a-şi putea reveni până în 2020. „Nu ne putem împuşca propriul Guvern din motive personale, avem o răspundere morală faţă de ţară. Celelalte partide din opoziţie au o atitudine rezonabilă, e şi normal să nu intervină acum, ei spun îi lăsăm să se bată între ei, apoi le dăm lovitura de graţie. Sunt două variante: moţiunea trece, iar asta înseamnă propunerea unui nou prim-ministru. Vine refuzul 1 al presedintelui, apoi refuzul 2, după care va veni propunerea preşedintelui. Iar asta în contextul bătăliei din 2019 şi din 2020. Parlamentul are două posibilităţi – o acceptă sau o refuză. Dacă refuză, atunci intrăm în anticipate, variantă optimă pentru opoziţie, având în vedere situaţia dramatică a PSD. Dacă parlamentarii nu vor să-şi pună în pericol statutul de parlamentari, vor accepta propunerea preşedintelui şi va fi alt guvern, care nu va fi guvern PSD”, susţine Mihai Chirica.

LĂSAȚI UN MESAJ


*