Primarul Gabriela Firea intervine în disputa Mihai Tudose – Liviu Dragnea: “Au greșit amândoi”

miting Diaspora 10 august

Primarul general al Capitalei, Gabriela Firea, spune că liderul PSD, Liviu Dragnea, şi premierul Mihai Tudose au obligaţia să înceteze imediat disputele politice, să găsească o cale de colaborare şi să îşi asume urgent principiile acestei colaborări. Firea le reproşează amândurora că au greşit.

Gabriela Firea a postat duminică pe Facebook un mesaj în care îl critică pe premierul Tudose, dar şi pe liderul PSD, cerându-le să înceteze disputele politice.

„În familia politica ar trebui ca sarcinile să fie împărţite asumat ca în familia de acasa. Cu sinceritate şi gânduri bune. Dar, din nefericite, agenda începutului de an e dominată de tensiunile din PSD. De împărţirea în tabere, grupări, zone de interes. Greşit! Am câştigat împreună alegerile şi am obţinut rezultate bune la guvernare. Acum pare că aruncăm în aer tot ceea ce am realizat. Iar cel mai mult pierd cetăţenii, cei care ne-au acordat încrederea şi ne-au votat. Cei doi lideri, preşedintele şi premierul, au obligaţia de a înceta imediat disputele politice! Au greşit amândoi. Acum trebuie să îndrepte lucrurile. Amândoi!  A fost o greşeală lipsa consultării cu noi la nominalizarea premierilor Grindeanu şi Tudose. O analiză democratică reală, în forurile de conducere ale partidului, ne-ar fi ferit de cele două crize politice. De cealaltă parte, premierul a ştiut când a fost numit care era structura Guvernului. Dacă nu-i plăcea „Trabantul”, cum îl numeşte acum, nu trebuia să se suie în el. Eu cred că a fost o „Dacie”, de-a noastră, care în 2017 a luat primul loc în Europa în competiţia creşterii economice. Şi nu ar trebui să ne batem joc de acest rezultat, pentru că românii aşteaptă foarte mult de la noi”, spune Gabriela Firea, vicepreşedinte al PSD.

Ea le cere celor doi lideri „să se gândească în primul rând la români, să accepte că depind unul de celălalt”. „Aşa e în democraţie: partidul nu poate conduce fără un guvern, iar guvernul nu poate funcţiona fără o majoritate parlamentară. Cei doi lideri au OBLIGAŢIA să găsească o cale de colaborare. Să îşi asume, cât mai urgent, eventual în scris, principiile acestei colaborări. E o obligaţie în primul faţă de cetăţeni şi apoi faţă de partid. Structura politică a guvernului o stabileşte Coaliţia majorităţii parlamentare, iar modul de funcţionare îl stabileşte premierul. De aici trebuie să plecăm: fiecare să îşi înţeleagă competenţele în această echipă. Ca primar al Capitalei, resimt direct lipsa acestei colaborări. Prea multă confruntare politică şi deloc susţinere pentru proiectele bucureştenilor. Prea multe orgolii şi temeri politice ca motivatii pentru blocarea sau stagnarea proiectelor Capitalei. Aşa nu se mai poate continua!”, mai arată Gabriela Firea.

Primarul Capitalei le cere lui Dragnea şi Tudose, „cu respect, dar fermitate”, mai puţină politică şi mai multă muncă pentru cei care au votat PSD, mai puţine certuri şi mai multă colaborare. „Insist, fiecare îşi are locul şi rolul în echipă şi poate contribui la succesul României şi, implicit, al partidului nostru. Am intrat în anul Centenar şi fac apel la sentimentele naţionale care ştiu că îi animă deopotrivă pe preşedintele PSD şi pe premier. Să ne uităm în istorie, să învăţăm de la înaintaşii noştri. Să fim mai puţin oameni politici şi mai mult oameni de stat, aşa cum au fost cei care au înfăptuit Marea Unire”, încheie Firea.

LĂSAȚI UN MESAJ

*