Primarul din Brăila, Aurel Simionescu, explică pe ce se bazează candidatura oraşului la Capitală Culturală Europeană

Foto:Braila
Foto:Braila

BrăilaCandidatura municipiului Brăila la titlul de Capitală Culturală Europeană în 2021 se bazează pe numărul 12, a declarat primarul Aurel Simionescu.

„Ideea se va învârti cel mai probabil în jurul unei cifre, noi ne-am gândit la 12. De exemplu: 12 ore, 12 luni, 12 etnii, 12 feluri de mâncare, 12 activități, 12 orașe implicate. Un format care să îmi dea o dimensiune regională. Adică să arătăm că Brăila vrea să fie capitală culturală, dar are în plan promovarea întregii regiuni. Practic, este o formă de parteneriat între 12 orașe din regiune care să poată să ducă imaginea noastră către ei și viceversa”, a declarat Simionescu, citat de Agerpres.

Primarul a precizat că accentul se va pune pe etniile existente în Brăila, colaborarea dintre orașele regiunii, dar și pe relațiile cu țările învecinate, respectiv Republica Moldova, Turcia, Bulgaria și Grecia. „România și Grecia vor da cele două orașe în 2021. Trebuie să punem accentul pe ideea de parteneriat cu Grecia. Noi vom merge în continuare pe acest tip de contacte și pe creionarea calendarului”, a mai spus edilul.

Consiliul Local Municipal și Consiliul Județean Brăila au devenit, luna trecută, membri fondatori ai Asociației „Brăila — Capitală Culturală Europeană 2021”, organism înființat special pentru a susține candidatura municipiului reședință de județ la titlul de Capitală Europeană a Culturii în 2021. De asemenea, reprezentanții partidelor politice din Brăila, parlamentarii și reprezentanții Primăriei, Consiliului Județean și ai Prefecturii au semnat, pe 9 martie 2015, documentul intitulat „Carta Culturii Brăilene 2021”, prin care este susținut public proiectul „Brăila — Capitală Culturală Europeană 2021”.

Cetățeanul TV

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.