Primarul Dan Tudorache procedează pe dos față de Gabriela Firea și deschide două grădinițe

Gabriela Firea nu va fi exclusă din PSD referendumul pentru familie

După ce primarul general Gabriela Firea a închis toate unitățile de învățământ invocând vremea rea, edilul Sectorului 1, Dan Tudorache, a decis să redeschidă pentru joi și vineri două grădinițe.

„Este o soluţie de avarie, un minimum pe care-l putem face pentru acei părinţi care nu au posibilitatea să aibă grijă de copiii lor pe perioada închiderii şcolilor şi a grădiniţelor. Pentru viitor, vom face un plan de acţiune la nivelul Sectorului 1 astfel încât, în asemenea situaţii, să deschidem alternativ, mai multe grădiniţe în care părinţii să-şi poată aduce copiii atunci când unităţile şcolare se închid din cauza condiţiilor meteo”, a declarat primarul Sectorului 1, Dan Tudorache.

Astfel, joi şi vineri, între 7.30 şi 18.00, vor fi deschise pentru preşcolari şi şcolarii de până în clasa a IV-a cele două sedii ale Grădiniţei nr. 206 din strada Constantin Dobrogeanu-Gherea nr.156, care poate găzdui 75 de copii şi, respectiv din strada Witting nr.15, care poate găzdui 100 de copii.

Cei mici vor beneficia de masă caldă şi supraveghere de specialitate. Părinţii trebuie să prezinte, la aducerea copiilor, orginalul sau o copie a cărţii de identitate. De asemenea, bucureştenii care nu au cu cine să-şi lase copiii cu vârste între 4 şi 12 ani în zilele de joi şi vineri, când şcolile sunt închise, pot solicita la Direcţia Generală de Asistenţă Socială (DGASMB) un supraveghetor. Cererea se putea transmite completată şi semnată pe adresa de mail registratura@dgas.ro până miercuri, ora 19.00.

Primarul Capitalei a anunţat marţi, în cadrul comandamentului de vreme rea, că şcolile, liceele şi grădiniţele din Bucureşti vor rămâne închise toată săptămâna, din cazua temperaturilor foarte scăzute şi a viscolului.

„Am studiat cu responsabilitate si împreună cu domnul prefect, cu toţi colegii noştri, am luat decizia ca toată săptămâna şcolile să fie închise. Trebuie să dăm dovadă de omenie şi să nu mai punem problema că nu avem unde lăsa copiii că sunt şcolile închise. Înţeleg dificultatea familiilor, dar în prmul rând cred că şcolile sunt pentru educaţie, nu pentru supraveghere şi îngrijire. Îi înţeleg pe părinţi, dar îi rog să găsească soluţii, să nu îi lase în viscol doar pentru a-i trimite undeva cât sunt ei la serviciu”, a declarat marţi Gabriela Firea.

LĂSAȚI UN MESAJ

*