Primăria Suceava va pierde şapte milioane de euro prin noul Cod Fiscal, spune primarul Ion Lungu

Eurovision

Primarul Sucevei, liberalul Ion Lungu, care este și vicepreședinte al Asociației Municipiilor din România, a declarat miercuri că investițiile municipalității se vor reduce semnificativ anul viitor, după aplicarea noului Cod Fiscal.

Potrivit edilului, municipalitatea suceveană, ca și multe alte orașe din țară, va fi afectată de modificările Codului Fiscal, el estimând o pierdere de aproximativ şapte milioane de euro la bugetul local.

„Am avut discuții serioase și aprinse în Comitetul Director al Asociațiilor Municipiilor din România, unde a fost prezent și prim-ministrul Mihai Tudose, pe o problemă care va afecta toate municipiile din România, reducerea impozitului pe salarii de la 16% la 10%. Municipiul Suceava a făcut front cu celelalte municipii din țară care sunt afectate de acest impozit pe venitul global, pe care noi îl primim de la Ministerul de Finanțe ca și cote defalcate. Într-un calcul făcut pentru Primăria Suceava, pierdem undeva între 5 și 7 milioane de euro”, a precizat Ion Lungu.

LĂSAȚI UN MESAJ

*