Primăria Municipiului București: Campania de combatere a țânțarilor va continua până în octombrie

0
18
T

Campania de combatere a țânțarilor va continua până în luna octombrie și se estimează că se vor face trei – patru tratamente pentru fiecare zonă din București, a anunțat sâmbătă Primăria Capitalei.

Potrivit unui comunicat dat publicității de Primăria Municipiului București, având în vedere dispozițiile primarului Gabriela Firea, în perioada 24 aprilie-24 iulie, municipalitatea a aplicat, prin Centrul de Protecție a Plantelor, o medie de trei-patru tratamente de combatere a țânțarilor în principalele zone publice din Capitală.

În funcție de evoluția fenomenelor meteorologice, campania de combatere a țânțarilor va continua până în luna octombrie. În perioada aprilie – iulie, s-au aplicat tratamente în parcurile administrate de ALPAB și în cele administrate de primăriile de sector, pe spațiile verzi aferente aliniamentelor ALPAB, precum și pe spațiile verzi aferente aliniamentele stradale ale celor șase sectoare.

Printre zonele în care au fost făcute tratamente se află Parcul Herăstrău, Parcul Circului, Parcul Bordei, Parcul Floreasca, Parcul Cișmigiu, Parcul Tineretului, Parcul Carol, Parcul Izvor, Sala Palatului, Piața Unirii, dar și parcurile administrate de primăriile de sector.

Tratamentele sunt executate cu produsele „Fendona 15 SC” și „K-othrine Profi EC 250” sau „Aqua K-othrine”, fiind folosite șapte echipaje, dotate cu mașini de tip Pick-up, prevăzute cu instalații de stropit, cinci ULV-uri prevăzute cu tun de stropire și două instalații cu presiune până la 10 bari, prevăzute cu furtun și pistol de stropit.

LĂSAȚI UN MESAJ


*