Primăria Iași a redus la jumătate față de anul trecut alocarea pentru zilele orașului. Care este motivul

Mihai Chirica

Bugetul alocat de Primăria Iaşi pentru zilele oraşului se ridică la 1,28 milioane de lei, la jumătate faţă de suma cheltuită anul trecut, după ce municipalitatea a decis să renunţe la o serie de evenimente.

Primăria Iași a alocat suma de 1,28 milioane de lei pentru ”Zilele Iaşiului” din acest an, după ce în 2016 s-au cheltuit peste 2,5 milioane de lei, informează News.ro.

„Nu am mai inclus sub umbrela Sărbătorilor Iaşiului toate evenimentele din octombrie a căror organizare este susţinută financiar şi logistic de Primărie. Şi din acest motiv bugetul Sărbătorilor Iaşiului este mult mai mic faţă de anii precedenţi. Am renunţat să mai organizăm parcul de distracţii. Anul trecut, acest eveniment a fost un insucces, poate şi din cauza vremii. Plus că e sursă de mizerie şi de disconfort pentru locatarii din zonă”, a declarat primarul Mihai Chirica.

Cei mai mulţi bani au fost alocaţi concertului programat pe 15 octombrie în Piaţa Palatului Culturii din Iaşi, pe scenă urmând să urce Carla’s Dreams, What’s Up şi Alina Eremia. La finalul spectacolului va avea loc un foc de artificii, care va dura opt minute. În oraş vor fi organizate diverse manifestări, între care târgul de toamnă, târgul de blănuri şi sărbătoarea vinului. De asemenea, sunt programate concerte în cartiere, pe scenă urmând să urce doar artişti locali.

Pe 14 octombrie va avea loc Seara Valorilor, eveniment în cadrul căruia vor fi premiate mai multe personalităţi ieşene. Zilele Iaşiului coincid cu Hramul Sfintei Cuvioasei Parascheva, eveniment organizat de Mitropolia Moldovei şi Bucovinei. În această săpămână la Iaşi sunt aşteptaţi peste 150.000 de pelerini.

LĂSAȚI UN MESAJ


*