Primăria Capitalei vrea să preia de la CFR Podul Constanța, pentru a-l putea consolida

Podul Constanţa
FOTO USR

Primăria Capitalei vrea să solicite Guvernului să preia Podul Constanţa, pentru a-l reabilita. Un proiect de hotărâre în acest sens, introdus pe ordinea de zi suplimentară a şedinţei de vineri a Consiliului General al Municipiului Bucureşti (CGMB), a fost adoptat în unanimitate.

Proiectul de hotărâre prevede trimiterea unei solicitări către Guvern pentru a transmite în subordinea municipalităţii Podul Constanţa.

Consilierul primarului Capitalei Speranţa Cliseru a spus că reprezentanţii Municipalității au avut discuţii cu cei de la CFR, care s-au declarat de acord pentru transferul Podului Constanţa în administrarea municipalităţii.

„Noi am avut discuţii cu conducerea CFR-ului. Dânşii au făcut o expertiză tehnică de unde a rezultat necesitatea reparaţiilor, dar nu şi iminenţa prăbuşirii. Ştiţi că a fost o dezbatere mare pe acest subiect. Am considerat că ar fi util să treacă la noi. (…) Problematica podului ne-a dus la această iniţiativă, pentru că oricum vom interveni pe el în timpul lucrări. Putem intervi în regim de urgenţă, e mai uşor şi mai rapid să punem în siguranţă podul. Am discutat cu dumnealor, dânşii sunt de acord să-l predea, luni vor avea şedinţă şi acolo vor vota. Am discutat cu CFR şi pe alte obiective şi vom face un protocol de colaborare ca să lucrăm împreună”, a declarat Speranţa Cliseru.

La rândul său, viceprimarul Aurelian Bădulescu a explicat că Primăria Capitalei doreşte să reabilitize podul, în condiţiile în care CFR „nu înţelege să îşi ducă la bun sfârşit obligaţiile”. „În această situaţie avem lucrări pe care trebuie să le ducem la bun sfârşit. Pe ambele capete trebuie făcute lucrări de consolidare. Nu putem aloca bani din bugetul nostru atâta timp cât podul nu se află în administrarea noastră. Prin această luare în administrare vom reuşi să rezolvăm această problemă. Elementul central este siguranţa cetăţeanului. Dacă ceilalţi nu înţeleg că trebuie să îşi ducă la bun sfârşit obligaţiile, noi nu putem sta pasivi”, a spus Bădulescu.

USR Sector 1 a publicat luni noi imagini cu stâlpii de susţinere ai Podului Constanţa, aflat pe Calea Griviţei din Capitală, care au fost acoperiţi cu ipsos, acuzând CFR, instituţia care ar trebui să se ocupe de reabilitarea podului, că „a mascat problemele structurale cu ipsos” şi „a spoit problemele grave” doar în urma presiunii publice. USR solicită publicarea expertizei tehnice realizată de Ministerul Transporturilor în luna februarie.

LĂSAȚI UN MESAJ

*