Primăria Capitalei și RATB îi invită pe bucureșteni la Parada tramvaielor de epocă. Pe unde circulă

Parada tramvaielor de epocă

Primăria Capitalei îi invită pe bucureșteni la Parada tramvaielor de epocă, în perioada 26-29 octombrie, pentru a celebra sărbătoarea Sfântului Dimitrie cel Nou, ocrotitorul Bucureștiului, a anunțat Regia Autonomă de Transport București (RATB).

În cele patru zile, trei tramvaie de epocă vor circula pe traseul Depou Victoriei, Bulevardul Iancu de Hunedoara, Șoseaua. Ștefan cel Mare, Obor, Calea Moșilor, Piața Sfântul Gheorghe și retur, în intervalul orar 11,00-13,00.

Vehiculele care participă la paradă sunt tramvaie de epocă, modificate la Uzina de Reparații a RATB (URAC). Convoiul va fi condus de tramvaiul tip V056, fabricat în anul 1956 prin modernizarea tramvaiului Doyle-Thompson, cu o capacitate de 16 călători și 13 locuri pe scaune. Tramvaiul a circulat în București până în anul 1981.

Cel de-al doilea tramvai care va participa la paradă, tip EP/V3A, a fost produs în anul 1976, prin modernizarea, tot la Uzina de Reparații, a tramvaiului Electroputere Craiova (fabricat în 1955). Vehiculul are 20 de locuri pe scaune și o capacitate de 156 de călători. A circulat în București până în anul 2002.

Convoiul va fi închis de tramvaiul Rathgerber tip 3.16, fabricat în perioada 1966-1969, intrat în inventarul RATB în anul 1999. Acesta a circulat în București până în anul 2002, după care a fost transformat în vagon tip restaurant, la aceeași Uzină de Reparații a RATB. Acesta are 40 de locuri pe scaune și o capacitate de 151 de călători.

Vehiculele vor străbate centrul Bucureștiului, fiind însoțite de personaje îmbrăcate în costume de epocă. În prima zi a evenimentului, într-unul din tramvaie va cânta fanfara.

LĂSAȚI UN MESAJ

*