Primăria Capitalei ar putea cumpăra Parcul Emil Gârleanu din Sectorul 3, retrocedat de Oprescu

0
163
Foto: observatorulurban.ro

Primăria Capitalei ia în calcul varianta de a cumpăra Parcul Emil Gârleanu din Sectorul 3, retrocedat în 2009 de fostul primar general Sorin Oprescu, dacă nu se va ajunge la o înţelegere cu proprietarul pentru schimbul de terenuri.

„Pe lângă posibilitatea schimbului de terenuri, Primăria Bucureşti analizează în acest moment şi varianta achiziţionării terenului în suprafaţă de 2.914 de metri pătraţi din strada Gârleanu”, anunţă reprezentanţii PMB.

Ei precizează că, dacă ar rămâne la varianta schimbului de terenuri cu proprietarul parcului, municipalitatea ar trebui să ofere la schimb un teren cu aproximativ 400 de metri pătraţi mai mare decât cel din Parcul Emil Gârleanu, adică un teren de 3.324 mp din strada Vulcan Judeţul, aşa cum arată rapoartele de evaluare întocmite de experţii atestaţi ANEVAR.

Parcul Emil Gârleanu, cu o suprafaţă de 2.914 metri pătraţi, a fost retrocedat proprietarului printr-o dispoziţie din 2009 a fostului primar Sorin Oprescu. Municipalitatea spune că pe acest teren Primaria Sectorului 3 a amenajat spaţii verzi şi spaţii de joacă pentru copii, fără respectarea legislaţiei şi fără să ţină cont că acel teren era în litigiu. Conform Direcţiei de Urbanism a Primăriei Capitalei, terenul respectiv este inclus într-o zonă amenajată ca spaţiu verde, cu locuri de joacă, fiind inventariat în Registrul Spaţiilor Verzi.

Primarul Capitalei, Gabriela Firea, a anunţat, la începutul lunii aprilie, că va constitui un grup de lucru care să găsească soluţiile legale de recuperare a terenurilor din parcuri care au fost retrocedate începând din 2001, pe cale administrativă sau prin hotărâri ale instanţei, respectiv 36 de hectare de teren în parcuri, recuperate de proprietari în perioada 2001-2013 şi 23,5 hectare de spaţii verzi şi terenuri pe care sunt amenajate locuri de joacă, restituite conform legilor proprietăţilor în perioada 2001-2017.

Gabriela Firea spunea că va solicita primarilor celor şase sectoare o situaţie centralizată a spaţiilor verzi şi a terenurilor pe care au fost amenajate locuri de joacă şi care, ulterior, au deveni proprietate privată prin retrocedare.

LĂSAȚI UN MESAJ


*