Primăria Capitalei anunță că nu va schimba gazonul de pe Arena Națională. Au loc proceduri de întreținere

Arena Naţională se redeschide gazonul de pe Arena Națională Arena Naționala se închide

Primăria Capitalei a anunţat luni că gazonul de pe Arena Naţională nu va fi schimbat, însă au loc proceduri uzuale de întreţinere în urma evenimentelor care au avut loc în ultima perioadă.

”Referitor la informaţiile care circulă în spaţiul public, legate de starea gazonului Arenei Naţionale, Primăria Municipiului Bucureşti face următoarele precizări: În prezent, societatea care întreţine gazonul pe Arena Naţională efectuează proceduri uzuale de întreţinere în urma evenimentelor care au avut loc în ultima perioadă, respectiv tunderea acestuia şi eliminarea materialului vegetal vătămat sau mort pentru pregătirea solului în vederea însămânţarii, refacerii, menţinerii densităţii şi omogenităţii gazonului. Gazonul nu va fi schimbat, iar lucrările de întreţinere se realizează fără costuri suplimentare. În ceea ce priveşte turneul de fotbal pentru copii, „Cupa Centenarului Marii Uniri”, care s-a desfăşurat pe Arena Naţională, menţionăm că la acest eveniment au participat peste 3.500 de copii, cu vârste cuprinse între 6 şi 10 ani, din România şi Republica Moldova, majoritatea din aceştia având pentru prima dată ocazia să joace sau chiar să vadă un stadion modern, care găzduieşte meciuri internaţionale. Considerăm că aprecierile conform cărora aceşti copii nu ar fi trebuit să joace pe Arena Naţională sunt neinspirate, mai ales că fotbaliştii profesionişti ar trebui să încurajeze tinerii sportivi să facă perfomanţă la cel mai înalt nivel”, se arată comunicatul datr publicității de PMB.

Duminică seară, antrenorii echipelor FCSB, Nicolae Dică, şi Astra, Gheorghe Mulţescu, dar şi jucătorii s-au plâns de starea foarte proastă în care este gazonul de pe Arena Naţională.

LĂSAȚI UN MESAJ

*