Primăria Capitalei a început curățenia de Paște. Ce mijloace RATB vor circula în noaptea de Înviere

aer condiționat

Primăria Capitalei a anunţat joi că a fost începută curăţenia de Paște şi au fost luate măsurile necesare pentru întâmpinarea Sărbătorilor Pascale. RATB va avea program special.

Potrivit unui comunicat de presă al PMB, la începutul acestei luni, au fost intensificate şi accelerate acţiunile de salubrizare la nivelul celor şase sectoare ale Capitalei.

Operatorii de salubrizare au început luni programele de spălare a arterelor principale, a celor cu trafic RATB şi a celor cu obiective sociale (inclusiv parcări, trotuare şi semne de circulaţie), aceste operaţiuni fiind efectuate atât în prima parte a zilei, în intervalul 8,00 – 14,00, cât şi pe parcursul nopţii, în intervalul 22,00 – 05,00, precizează sursa citată.

O altă măsură care va fi implementată în cadrul acestei campanii se referă la curăţarea, refacerea şi înlocuirea dotărilor stradale specifice deteriorate: coşuri de deşeuri, containere colectare separată etc. O atenţie sporită se va acorda salubrizării corespunzătoare în zona lăcaşelor de cult, atât înaintea sărbătorilor, cât şi în perioada imediat următoare.

La fel ca şi în anii trecuţi, pentru menţinerea ordinii publice, Poliţia Locală a Municipiului Bucureşti va dubla numărul misiunilor de patrulare, care vizează combaterea faptelor antisociale atât în centrul Capitalei, cât şi în apropierea marilor biserici. Zona Patriarhiei, Centrul Istoric şi anumite zone cu potenţial de risc infracţional vor fi supravegheate atât de agenţii locali, cât şi de sistemul de monitorizare video al Poliţiei Locale a Municipiului Bucureşti.

În noaptea de Înviere, echipajele poliţiei locale vor asigura menţinerea fluidizării traficului şi prevenirea producerii unor evenimente care ar putea pune în pericol siguranţa publică. Pentru sesizări sau reclamaţii, bucureştenii pot apela numărul Dispeceratului Poliţiei Locale a Municipiului Bucureşti – 021/9752, reaminteşte municipalitatea.

PMB informează că RATB va avea program special. Astfel, în Vinerea Mare, liniile de transport vor funcţiona după un program corespunzător unei zile de sâmbătă, suplimentat cu 30%, în noaptea de Înviere, liniile de noapte care converg către zona centrală a Capitalei şi anume: N102, N104, N105, N106, N107, N108, N109, N110, N111, N112, N114, N115, N116, N117, N119, N121, precum şi linia de tramvai 41 vor circula pe întreg parcursul nopţii. În prima şi a doua zi de Paşte, duminică şi luni, liniile de transport public de suprafaţă vor funcţiona conform programului de circulaţie corespunzător unei zile de duminică.

LĂSAȚI UN MESAJ

*