Președintele Comisiei Europene cere statelor membre să accepte România în spațiul Schengen

0
14
Attribution - Non Commericial - No Derivs Creative Commons © European Union 2014 - European Parliament ---------------------------------------- Pietro Naj-Oleari: European Parliament, Information General Directoratem, Web Communication Unit, Picture Editor. Phone: +32479721559/+32.2.28 40 633 E-mail: pietro.naj-oleari@europarl.europa.eu

Jean-Claude Juncker, preşedintele Comisiei Europene, a cerut astăzi, în discursul său anual despre starea Uniunii, ca România şi Bulgaria să fie primite “imediat” în Spaţiul Schengen. De asemenea, şeful CE a atras atenţia că “Uniunea trebuie să facă un salt democratic în faţă” şi a îndemnat la o dezbatere în acest sens, precizând că urmează să îi acorde o importanţă deosebită României anul viitor.

Juncker cere în discursul său despre starea Uniunii ca România şi Bulgaria să fie primite “imediat” în Spaţiul Schengen

“Dacă vrem să consolidăm protecţia graniţelor noastre externe, atunci trebuie să deschiden Spaţiul Schengen pentru Bulgaria şi România imediat. De asemenea, ar trebui să îi permitem Croaţiei să devină membru cu drepturi depline al Schengen, după ce îndeplineşte toate criteriile”, a spus Juncker.

România şi Bulgaria au îndeplinit criteriile tehnice de apartenenţă la Spaţiul Schengen încă din urmă cu câţiva ani, însă candidatura lor a fost blocată, de-a lungul anilor, de mai multe ţări.

În cursul unei vizite la Bucureşti de luna trecută, preşedintele francez Emmanuel Macron a declarat că este total deschis în dosarul aderării României la Spaţiul Schengen, dar a avertizat că acesta nu funcţionează în prezent bine. În aceste condiţii, el a invitat România la discuţiile pentru reformarea spaţiului de liberă circulaţie.

Epidemia de rujeolă a atras atenția lui Juncker

Juncker insistă că Europa trebuie să fie o „uniune a egalităţii”, evocând decesele de rujeolă din România şi Italia

Preşedintele Comisiei Europene, Jean-Claude Juncker, a atras atenţia, în discursul său despre starea Uniunii, că Europa trebuie să fie o „uniune a egalităţii”, evocând cazurile de rujeolă soldate cu decese din România şi Italia.

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ


*