Președintele CJ Mureș, Péter Ferenc, fost primar în Sovata, a primit o amendă usturătoare

Péter Ferenc

Preşedintele Consiliului Judeţean Mureş, Péter Ferenc, fost primar al oraşului Sovata, a fost amendat de Curtea de Apel Târgu Mureş cu 50.000 de lei, pentru că nu a îndepărtat steagul secuiesc de pe clădirea Primăriei Sovata.

Potrivit unui comunicat de presă trimis, marţi seara, de UDMR, Curtea de Apel din Târgu Mureş a decis ca preşedintele Consiliului Judeţean Mureş, Péter Ferenc, fost primar al oraşului Sovata, să fie amendat cu suma de 50.000 de lei, pentru că nu a îndepărtat steagul secuiesc de pe clădirea Primăriei din Sovata.

”Consider că este absurd şi ridicol să fii pedepsit într-un stat membru al Uniunii Europene pentru folosirea unui simbol al unei comunităţi regionale. Acest lucru este în contradicţie cu principiile libertăţii de exprimare şi România aplică din nou standarde duble: de exemplu, în Bucovina, care este şi o regiune istorică şi nu o zonă administrativă, nu există nicio restricţie şi nicio sancţiune pentru folosirea steagului regiunii, iar pe noi ne sancţionează cu 50.000 de lei pentru aceeaşi faptă”, a spus Péter Ferenc.

Preşedintele Consiliului Judeţean menţionează, în comunicat, că folosirea simbolurilor minorităţilor ”nu reprezintă nicio ameninţare pentru societatea românească” sau ”pentru statul român”. „Am luat cunoştinţă de decizia instanţei, dar, în calitate de lider al comunităţii, împreună cu reprezentanţii UDMR, vom depune toate eforturile pentru ca legile româneşti să permită folosirea simbolurilor minorităţilor şi regiunilor, fără nicio restricţie”, a mai spus Péter Ferenc, preşedinte al UDMR Mureş

Potrivit comunicatului de presă transmis de UDMR, preşedintele CJ Mureş consideră că „seria proceselor pierdute în instanţă din cauza steagurilor secuieşti demonstrează clar modul în care România respectă drepturile comunităţii maghiare”.

LĂSAȚI UN MESAJ

*