Oastea lui Oprea a “arestat” financiar Spitalul Militar Central

Militar

O armată de personaje loiale fostului ministrul de Interne, Gabriel Oprea, a pus mâna pe o directie extrem de bănoasă din parohia ministrului Apărării Naționale, Mihai Fifor. Oamenii plantați în sistem de generalul progresist mulg astăzi netulburați direcția medicală a Apărării, în special Spitalul Militar Central “Carol Davila” (SMC).

Licitații cu dedicație, încredințări directe și aparatură cumpărată fără prea mult sens, toate acestea sunt doar câteva din practicile de la SMC. Șeful acestei suveici financiare pare a fi managerul spitalului, “generaleasa” Florentina Ioniță, deși sursele noastre vorbesc despre o adevărată rețea din spatele acesteia, ce ar conduce direct la Gabriel Oprea.

Numirea managerului de la Spitalul Militar s-a făcut direct cu binecuvântarea generalului Oprea, iar după retragerea sa din viața publică, acesta a continuat să-i servească interesele. Un dosar devastator ce cuprinde întreaga schemă a devalizării spitalului a apărut recent pe piață și se pare că va echivala cu revenirea la viață a Direcției Naționale Anticorupție. Astăzi vă prezentăm, în premieră, o mică parte din Dosarul Spitalului Militar Central București, o bombă ce va exploda cu siguranță în curtea ministrului Fifor.

„Manevra Ambulanța” a surclasat SMURD-ul

În cursul anului 2017, Spitalul Militar a achiziționat 3 ambulanțe Tip C Mercedes, plătind pentru fiecare puțin peste 125.000 euro bucata. Procedura de achiziție a fost cel puțin suspectă, fiind vorba de un singur ofertant. Acest lucru s-a reușit prin întocmirea unui caiet de sarcini ale cărei cerințe nu puteau fi respectate integral de niciun ofertant de pe piață (termen scurt de livrare și punere în funcțiune). Ulterior adjudecării, compania Romger, unicul furnizor înscris, a beneficiat de îngăduința conducerii spitalului.
Dacă pe procedura de achiziție și-au găsit acoperire, cei de la spital au rămas în off-side la partea de preț. Ghinionul lor a fost că au achiziționat același model de ambulanță precum cei de la SMURD. Pentru ISU, prețul pe bucată a fost de 90.000 de euro, pentru SMC de 127.000 euro!

Bomboana pe coliva celor de la „Militar” a fost pusă de dimensiunea ambulanței. Aceasta nu a fost corelată cu înălțimea tunelului ce trebuie parcurs pentru a ajunge în fața Unității de Primiri Urgențe, pentru a preda sau prelua pacienții de la Camera de Gardă. Așa că bolnavii sunt debarcați în curte și cărați cu targa în spital.

Întrebați cu privire la aceste aspecte, cei de la spital susțin că procedura de achiziție a fost legaLă, iar diferența de preț ar putea surveni de la dotări. Paradoxal, fișele tehnice ale celor două tipuri de ambulanțe sunt identice! Cât despre dimensiunea prea mare a ambulanței, biroul de presă al spitalului ne-a trimis o poză cu ambulanța “înghesuită” în tunel. E drept, cu roțile dezumflate, și fără antenă sau girofar!! (vezi foto)
MIlitar image

General, manager și specialist în imersiuni

Containerele de sterilizare au fost un alt tun financiar dat de managerul spitalului, generalul Florentina Ioniță alături de echipa sa. În mai 2017, spitalul a cumpărat 333 de astfel de produse, în valoare de aproape 400.000 de lei. La fel ca și la ambulanțe, manevra s-a făcut din caietul de sarcini. Termenul de livrare a fost de numai 7 zile de la data comenzii, tot acolo fiind precizate și anumite culori pentru respectivele produse. Ceea ce a urmat e lesne de înțeles. Singurul ofertant a fost tratat preferențial, ignorându-se cerințele inițiale. Conform contractului, containerele de sterilizare trebuiau livrate la sfârșitul lunii ianuarie 2017, iar conform anexelor acestea au fost livrate și puse în funcțiune la data de 15.05.2017.

Militar
Florentina Ioniță, generalul manager al SMC

Sursele noastre confirmă alte două încălcări grave ale caietului de sarcini. In specificațiile tehnice se spune că respectivele containere trebuie să aibă capace colorate diferit. O aberație introdusă întocmai pentru a speria concurența. La recepția mărfii nu s-a mai ținut cont de această prevedere.

A doua se referă la un așa-zis test de etanșeitate, sau rezistența produselor la imersiune. Testele cu pricina apar ca fiind făcute în toate secțiile spitalului, într-o singură zi pentru cele 333 de bucați, iar procesul verbal este semnat de managerul spitalului și de economistul unității. Cu alte cuvinte, verificarea in imersiune nu a mai făcut-o personalul specializat și beneficiar, ci direct generalul de brigadă Ioniță, alături de un economist. Procesul verbal nu vorbește de adâncimea la care au fost scufundate, de temperatura apei și în general de nicio altă chestiune tehnică. Priceperea “ochiometrică” a managerului pare să fi fost suficientă.
La solicitarea făcută în baza legii privind accesul la informațiile publice, spitalul a confirmat existența unui singur ofertant. În plus, ni s-a precizat că este vorba de 3 contracte subsecvente, lotul celor 333 de containere fiind doar unul dintre ele! Prezența unui singur ofertant nu a putut fi nici de această dată explicată…

Pe lângă aceste două învârteli, dosarul SMC cuprinde alte zeci de achiziții dubioase. Aparate de anestezie cumpărate în număr mai mare decât sălile de operație ale spitalului, consumabile supraevaluate și echipamente medicale inutile. Toate aceste aspecte urmează să fie scoase la iveală în intervalul următor, iar bomba ce urmează să explodeze în curtea lui Mihai Fifor va fi decontată probabil tot de PSD. Generalul Florentina Ioniță ar putea deveni un alt cadou otrăvit, oferit de Gabriel Oprea fostului său aliat, Liviu Dragnea.

Cetățeanul TV

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.