Niculae Bădălău: acuzaţiile procurorilor DNA la adresa lui Liviu Dragnea sunt ”nişte suspiciuni”

CEX PSD
Niculae Bădălău s-ar fi „repliat” în tabăra lui Dragnea

Preşedintele executiv al PSD, Niculae Bădălău, fost prefect de Giurgiu, a declarat luni că acuzaţiile procurorilor DNA la adresa lui Liviu Dragnea sunt ”nişte suspiciuni”, iar instanţa va stabili dacă acestea sunt adevărate.

Întrebat dacă social-democraţii se simt ”hărţuiţi”, Niculae Bădălău a răspuns: ”În PSD există un sentiment de genul ăsta ţinând cont că în ultima perioadă mai ales la adresa preşedintelui partidului nostru au fost extrem de multe verificări de genul ăsta şi mai ales că şi presa a anticipat unele”.

Preşedintele executiv al PSD a spus că în programul de guvernare sunt soluţii corecte pentru poporul român. ”Se face o politică pragmatică în acest moment şi asta simţim, e clar că la foarte mulţi oameni sau zone nu convine această politică. Dar ne-am asumat reformarea României şi să construim o Românie puternică. Asta ne-am asumat-o şi cu siguranţă o vom face”, a adăugat el.

Întrebat dacă reformarea României înseamnă să fie condusă de oameni cu probleme penale, liderul PSD a replicat: ”Nu, înseamnă să nu avem abuzuri, românii să o ducă mai bine şi România să fie recunoscută pe harta Europei”. În privinţa acuzaţiilor la adresa lui Liviu Dragnea, Niculae Bădălău a afirmat: ”Sunt nişte suspicipiuni; până nu se pronunţă o instanţă, nu putem şti. (…) DNA comunică ce suspiciuni are, instanţa hotărăşte dacă lucrurile sunt adevărate sau nu. Cel puţin aşa ar trebui să fie într-un stat democratic”. El a reiterat faptul că, în opinia PSD, condamnarea lui Liviu Dragnea în dosarul ”Referendumul” este una ”politică”.

În perioada 2001-2003 Niculae Bădălău a fost subprefect de Giurgiu, iar în perioada 2003-2004 a deținut funcția de prefect al județului.

LĂSAȚI UN MESAJ

*