Ministrul Tudorel Toader, acuzat că a minţit în legătură cu imobilul din Iaşi care pune în pericol siguranţa vieţii

nou procuror general al României Toader şi Patriarhia distribuie Biblii gratuite Tudorel Toader primește Secera și Ciocanul ordonanţa pe legile justiţiei

Corpul A al Penitenciarului Iaşi trebuia dezafectat, fiind un pericol pentru „siguranţa vietii, anunţă un sindicat al angajaţilor din penitenciare.

„Ministrul Toader postează pe pagina de Facebook un mesaj referitor la evacuarea Corpului A al Penitenciarului Iaşi, precizând că nu este vorba despre o evacuare de urgenţă a celor peste 450 de deţinuţi, deşi clădirea este un pericol pentru „siguranţa vieţii” încă din februarie 2017, iar dansul a fost informat personal despre asta in august 2017″, anunţă reprezentanţii Federaţiei Sindicatelor din Administratia Nationala a Penitenciarelor

„În acest context, cunoscut fiind faptul ca Tudorel Toader are neplacutul obicei de a dezinforma, il somam public sa prezinte documentele care demonstreaza ca pe lista de reparatii capitale pentru anul 2018 se afla si Corpul A al Penitenciarului Iasi, corespondenta la care domnia sa face referire nefiind relevanta raportat la gravitatea situatiei”, se mai notează în acelaşi comunicat.

Conducerea Federaţiei Sindicatelor din Administratia Nationala a Penitenciarelor consideră „extrem de grav faptul ca la 6 luni de la data la care Tudorel Taoder a luat la cunostinta despre faptul ca o cladire a unui penitenciar este un pericol pentru „siguranta vietii” nu a dispus dezafectarea acesteia. Faptul ca, in prezent, inca mai sunt 86 de detinuti si personalul care lucreaza cu acestia in acea cladire este o dovada de extrema iresponsabilitate”.

„Cerem, în consecinta, minsitrului Justitiei dezafectarea acelei cladiri si, pentru ca imaginea dezastrului mandatului Toader sa fie completa, ii cerem sa prezinte o lista completa a cladirilor din sistemul penitenciar care la acest moment prezinta un risc similar. Realitatea este ca, desi ministrul anunta modernizari, acestea nu se intampla. Dimpotriva, sistemul penitenciar se prabuseste”, mai amintesc reprezentanţii Federaţiei Sindicatelor din Administratia Nationala a Penitenciarelor.

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

*