Mihai Toader o ia pe urmele lui Robert Negoiță și Gigi Becali. ADP Sector 2, contract imens cu Cris Garden

Cris Garden

ADP Sector 2 a acordat firmei Cris Garden contracte de 110,98 milioane de lei (23,8 milioane de euro), fără TVA, pentru întreţinerea şi amenajarea spaţiilor verzi, potrivit unui anunţ publicat pe Sistemul Electronic de Achiziţii Publice (SEAP).

Contractele instituției din subordinea primarului Mugur Mihai Toader vizează prestarea de ”servicii de întreţinere şi amenajare a spaţiilor verzi din sectorul 2 al Municipiului Bucureşti aflate în administrarea Administraţiei Domeniului Public Sector 2 (parcuri, scuaruri, platbande, spaţiile verzi aferente ansamblurilor de locuinţe şi aliniamentelor stradale)”, se arată în anunţul citat de News.ro.

Procedura de atribuire a fost prin licitaţie deschisă, iar criteriul de atribuire a fost preţul cel mai scăzut.

Cris Garden, abonată la banii primăriilor

Cris Garden, cu sediul social în Sectorul 1 al Capitalei, a înregistrat anul trecut venituri totale de 28,99 milioane de lei şi un profit net de 4,198 milioane de lei, potrivit datelor publicate de Ministerul Finanţelor. La finele anului trecut, compania avea 217 angajaţi şi o datorie totală de 12,857 milioane de lei, potrivit raportului financiar.

Cris Garden este o companie care în ultimii ani a ținut primele pagini ale ziarelor, pentru contractele bănoase și controversate încheiate cu autoritățile locale din România. De această dată, contractul cu ADP Sector 2 a fost încheiat în urma unei licitații deschise.

În 2014, primarul Sectorului 3, Robert Negoiță, încheia unul din cele mai păguboase contracte din istoria Primăriei, care este valabil până în 2022. Este vorba de contractul de concesiune a parcurilor IOR, Titan, Titanii și Gheorghe Petrașcu către firma Cris Garden.

Aceasta încasează în urma contractului cu Primăria Sectorului 3 până la 65,5 milioane de lei în opt ani, doar din lucrările de întreținere a parcurilor. La această sumă se adaugă încasările din închirierea teraselor din parcurile respective, din care Primăria Sectorului 3 primește un procent ridicol de 5%, restul de 95% ducându-se către Cris Garden.

De ce nu închiriază Primăria Sector 3 direct terasele? Rămâne un mister. Ce este clar este faptul că Primăria Sector 3 pierde anual aproximativ 700.000 lei (cam 5.6 milioane în opt ani), bani de care Sectorul 3 are mare nevoie, a scris pe Facebook consilierul USR la Primăria Sectorului 3 Liviu Mălureanu.

În parcul IOR și Titan sunt închiriate în prezent 59 de terase ce ocupă o suprafață de 3,333.54 mp. În plus, printre lucrările plătite de Primărie către Cris Garden se număra și scuturatul zăpezii de pe arbori, spălarea gardurilor, dar și montarea de aparate de fitness la 1.000 euro bucata.

Scandalul Cris Garden în care e implicat Gigi Becali

Firma Cris Garden are contracte cu Primăria Sectorului 3, Primăria Sectorului 2 și Primăria Capitalei. Cel mai recent scandal în care este implicată această firmă este cel legat de Arena Națională, unde, potrivit investigațiilor lui Cătălin Tolontan, societatea își acoperă costurile de îngrijire a terenurilor lui Gigi Becali, patronul FCSB, din contractul cu Primăria Capitalei.

Administratorul firmei este Alina Cristina Duminică, aceasta fiind și asociat al Cris Garden, alături de Sorin Cristian Cosac.

LĂSAȚI UN MESAJ

*