Metroul de Otopeni, finanțat cu bani de la Bruxelles. Alți bani vin pe filiera Traian Băsescu

probleme la Magistrala 5 de metrou metroul de Otopeni

Comisia Europeană a anunțat Ministerul Transporturilor că va finanța metroul de Otopeni, care va face legătura cu Aeroportul Internațional Henri Coandă – Otopeni (Magistrala 6, 1 Mai – Otopeni).

În acest moment au loc negocieri privind valoarea maximă a fondurilor nerambursabile ce vor fi alocate prin Programul Operațional Infrastructură Mare.

Valoarea finală depinde și de discuțiile dintre autoritățile române, Comisia Europeană și Agenția Internațională de Cooperare a Japoniei. Obiectul cererii de finanțare este reprezentat de asigurarea unei conexiuni directe între București și Otopeni, respectiv între Gara de Nord București și Aeroportul Internațional Henri Coandă, prin construirea unei noi linii de metrou cu o lungime de 14,2 km și 12 stații de metrou.

Valoarea totală a proiectului este 1 391 634 272 euro, iar cofinanțarea va fi asigurată din împrumut de la Banca Japoneză pentru Cooperare Internațională, precum și din fonduri de la bugetul de stat. Împrumutul din Japonia a fost obținut de fostul președinte Traian Băsescu.

LĂSAȚI UN MESAJ

*