Măsurile dispuse de Primăria Capitalei după ce meteorologii au anunțat cod portocaliu de ploi și vijelii

0
107
prognoza meteo
Ploaie, averitizare de ploaie

Primăria Capitalei anunţă că au fost luate măsuri de prevenire a evenimentelor neplăcute ca urmare a emiterii de către Administrația Națională de Meteorologie a unui cod portocaliu de ploi şi vijelii.

Operatorii de salubrizare vor fi pregătiţi să intervină pentru îndepărtarea deşeurilor din rigole şi guri de scurgere, angajaíi RATB să intervină în cazul în care vor fi refugii sau staţii inundate, iar dispeceratele RADET şi echipele de intervenţie vor funcţiona în regim permanent.

Primarul general al Capitalei, Gabriela Firea, le-a cerut firmelor de salubrizare să fie pregătite pentru a interveni lla degajarea rigolelor şi a gurilor de scurgere, îndepărtând deşeurile. Reprezentanţii ApaNova vor avea echipe operative în teren, pentru cazurile în care este necesară eliminarea acumulărilor de apă, iar dacă este necesar, numărul de echipaje va fi suplimentat.

„Dispeceratul ApaNova este în contact permanent cu dispeceratul Administraţiei Naţionale Apele Române pentru a monitoriza nivelul apei în colectorul casetat, iar în cazul în care volumul de precipitaţii acumulat va impune acest lucru, se va redeschide Canalul de Legătură al Casetei cu râul Dâmboviţa, pentru a permite tranzitarea unui debit cât mai mare de apă”, precizează Primăria Capitalei.

RATB, pregătită pentru avertizarea de cod portocaliu de ploi

RATB va fi pregătită să intervină în cazul în care vor fi refugii sau staţii inundate, ori copaci căzuţi pe liniile de contact de la tramvaie și troleibuze, iar Administraţia Străzilor va fi pe teren pentru a repune în funcţiune eventualele semafoare defecte, dar şi pentru a verifica starea semafoarelor, din punctul de vedere al siguranţei.

Reprezentanţii Primăriei mai spun că şi echipele Luxten şi Enel vor fi pregătite să intervină în cazul producerii unor defecţiuni la sistemul de iluminat public şii la sistemul de alimentare cu energie electrică al Capitalei, în timp ce RATB are în sarcină reţeaua aeriană a transportului electric – tramvaie şi troleibuze.

ALPAB şi Administrațiile Domeniului Public de sector vor interveni astfel încât copacii afectaţi de vânt din parcurile sau aliniamentele stradale pe care le administrează să nu reprezinte un pericol.

„Reprezentanţii Poliţiei Locale vor lua legătura cu toţi deţinătorii de structuri publicitare pentru ca aceştia să securizeze corespunzător panourile, astfel încât acestea să nu reprezinte un pericol pentru trecători. Poliţiştii locali vor solicita, de asemenea, tuturor deţinătorilor de utilităţi să ia măsuri pentru ca semnalizarea lucrărilor aflate în execuţie să fie întreţinută corespunzător”, mai spune municipalitatea, adăugând că dispeceratele RADET şi echipele de intervenţie vor funcţiona permanent.

LĂSAȚI UN MESAJ


*