Licitaţia pentru autobuze va fi reluată. Gabriela Firea către firme: să înceteze cu hărţuirea birocratică!

miting Diaspora 10 august

Licitaţia Primăriei Capitalei pentru cumpărarea a 400 de autobuze Euro 6 va fi reluată, a anunţat luni după amiază pe Facebook primarul general Gabriela Firea.

“Fac apel către toti agenţii economici interesaţi în această procedură de achiziţie să dea dovadă de responsabilitate şi să înceteze cu hărţuirea birocratică! Nu voi renunţa să fac tot ce ţine de mine pentru ca bucureştenii să beneficieze de un transport modern, la standarde europene”, a scris Gabriela Firea pe pagina sa de socializare.

Prima licitaţie pentru achiziţia a 400 de autobuze noi, lansată de Primăria Capitalei la propunerea primarului Gabriela Firea, a fost anulată la mijlocul lunii august ca urmare a neprezentării niciunei firme care să depună o ofertă de preţ.

Pe platforma Sistemului de Achiziţii Publice, licitaţia lansată de Primăria Capitalei pentru achiziţia a 400 de autobuze noi apărea ca ”anulată”. Cauza precizată pe SEAP este că ”această procedură a fost trecută în starea «în aşteptare anulare» în mod automat deoarece la data limită de depunere ofertă nu exista nici un ofertant înscris care a depus oferta de preţ”.

Primăria Capitalei a susţinut însă că a fost vorba de o disfuncţionalitate a Sistemului de Achiziţii Publice (SEAP), care nu a prelungit termenul de depunere al ofertelor. ”Facem precizarea că, încă din data de 8 august 2017, Primăria Capitalei prin Direcţia Achiziţii a publicat în SEAP şi în Jurnalul Oficial al Uniunii Europene (JOUE) un anunţ de tip erată prin care termenul de depunere a ofertelor era prelungit până în data de 16 august 2017, ora 16:00. Cu toate acestea, miercuri, 16 august 2017, SEAP a înştiinţat PMB că licitaţia a fost anulată automat încă din data de 14 august 2017 deoarece, în afara de publicarea pe site a anunţului de prelungire a termenului, era necesară şi o operaţiune manuală de modificare a datei limită de depunere din 14 august ora 16.00 în 16 august ora 16.00”, se arăta într-un comunicat al Primăriei Capitalei.

LĂSAȚI UN MESAJ

*