Fostul edil Traian Băsescu povestește cum a adus-o pe Laura Codruţa Kovesi la conducerea DNA

mesajul lui Băsescu pentru Dragnea Traian Băsescu despre PSD raportul MCV Traian Băsescu despre moțiunea de cenzură Traian Băsescu la DNA Traian Băsescu despre Ecaterina Andronescu

Fostul preşedinte Traian Băsescu a povestit luni seară, la TVR 1, cum a adus-o pe Laura Coduţa Kovesi la conducerea DNA, pe care a descris-o ca fiind atunci sfioasă şi politicoasă.

“Cred că în arhiva Preşedinţiei se şi găsesc actele. Am cerut procurorului general să îmi dea lista şi CV-urile de la toţi procurorii-şefi de DIICOT-uri şi de DNA-auri din ţară, de la secţiile teritoriale. De ce? Pentru că era în imaginea mea – nu vreau să iau din Parchetul General, deşi aveam foarte multe recomandări – am zis că ăştia sunt din Bucureşti, se ştiu, or fi îmbârligaţi în tot soiul de chestiuni, ia să aduc un procuror general din teritoriu”, a povestit Traian Băsescu, fost primar general al Capitalei.

El spune că a a văzut în CV-ul lui Kovesi că a jucat în echipa naţională de baschet şi era şi femeie şi îşi imagina că este înaltă, plus că avea referinţe bune. “Am zis să nu fie din anturajul instituţiilor. La Kovesi vă spun şi criteriile: mi-au venit CV-urile şi în lista cu dosarele am văzut şi că a jucat în echipa naţională de baschet şi era şi femeie. Îmi imaginam, pe cuvânt, zic a jucat baschet, deci, e înaltă. Avea vreo trei dosare soluţionate bine (…) obţinuse condamnări. Referinţe bune altfel din mediul juridic. Referinţe bune, în primul rând nu o cunoştea nimeni”, a mai spus Băsescu.

Fostul preşedinte o descrie pe procurorul-şef al DNA ca fiind la acea vreme o persoană sfioasă. “Era sfioasă, dar şi când am plecat era încă sfioasă. Era politicoasă. Am avut tot vraful ălă de CV-uri şiera cea mai tânără din tot ce era din şefii de parchete din teritoriu şi era femei, zic <chemaţi-o de la Sibiu, vreau să o văd>. Nu era o tută, era totuşi sportivă şi am spus asta e. Când a venit şi am văzut-o mi-a plăcut”, a mai explicat acesta.

Întrebat când l-a dezamăgit aceasta, preşedintele PMP a spus: “Spectacolul din 2015 şi 2016 cu oameni purtaţi cu cătuşe prin faţa DNA. A fost dizgraţios”.

LĂSAȚI UN MESAJ

*