În Moldova se naște o revoltă, avertizează un deputat

în moldova se naște o revolta agenție de știri false piața victoriei protest diaspora

În Moldova se naşte o revoltă ale cărei efecte sunt greu de anticipat, din lipsa finanţării corespunzătoare a Autostrăzii Ungheni-Iaşi-Tg. Mureş, a avertizat deputatul PNL Marius Bodea, secretar al Comisiei pentru transporturi şi infrastructură a Camerei Deputaţilor.

Avertismentul vine după dezbaterile Bugetului de Stat pentru 2019, în care Rovana Plumb, ministrul interimar al Transporturilor, a spus că anul acesta România va avea încă 180 km de autostradă. Cu toate acestea nu a spus nimic despre autostrada Estului.

Totodată, Marius Bodea i-a cerut ca Guvernul să renunţe la ideea parteneriatului public-privat pentru tronsonul dintre Ungheni şi Tg. Neamţ şi să concedieze personalul incompetent al Companiei Naţionale de Administrare a Infrastructurii Rutiere.

„Renunţaţi la prostia cu parteneriatul public-privat pe tronsonul între Ungheni şi Tg. Neamţ! Aveţi bani gratis la dispoziţie, din partea Comisiei Europene. Vă previn să nu faceţi teste pe locuitorii celei mai sărace regiuni a României! Curăţaţi cât de repede puteţi toţi incompetenţii din CNAIR: aveţi exemple cum aceştia, de doi ani de zile, se învârt în jurul aceloraşi hârtii şi nu sunt în stare să scoată la licitaţie investiţiile pe care le aşteptăm“!, i-a spus deputatul PNL Rovanei Plumb în cadrul dezbaterilor bugetului Ministerului Transporturilor în timpul şedinţei comune a Comisiilor de specialitate ale Camerei Deputaţilor şi Senatului.

Liberalul a mai afirmat că Ministerul Transporturilor, cel care trebuie să fie motorul de dezvoltare a României din punctul de vedere al investiţiilor, este responsabil că gândească o strategie de rezolvare a decalajului uriaş între Moldova şi celelalte regiuni dezvoltate ale României.

„Există un obiectiv primordial care să rezolve această problemă: Autostrada Moldova-Transilvania, Autostrada Unirii: Ungheni-Iaşi-Tg. Mureş. A8, spuneţi-i cum vreţi dumneavoastră, este singura şansă pentru regiunea aceasta, alta nu este! Și din această perspectivă, având în vedere că sunt şi bani gratis puşi la dispoziţie de Comisia Europeană, vă rog să nu vă zgârciţi cu alocările!“, a mnai declarat Marius Bodea.

LĂSAȚI UN MESAJ

*