Românii pot lua împrumut prin recunoaștere facială

împrumut prin recunoaștere facială
Compania Starbyte a inventat tehnologia care ne permite ca de acum să luăm împrumut prin recunoaștere facială. Noua soluție software românească se folosește, în premieră, de informațiile biometrice (recunoaștere facială) pentru a facilita acordarea de credite într-un timp record, de numai 2 minute.
„4 Apply permite interacțiunea prin telefonul mobil, tabletă sau laptop, indiferent de locul unde se află solicitantul. Identificarea clientului se face pe baza fotografiei captate de camera frontală a telefonului.Selfie-ul realizat se compară cu ID-ul și cu eventuale imagini din baza de date prin algortimi de reunoaștere facială.  Utilizând tehnologii de blockchain, inteligență artificială, prelucrare a limbajului natural și biometrie, 4Apply oferă toate detaliile pentru a contura identitatea digitală a clientului. În plus contractul de finanțare cu banca, firma de leasing, magazinul online etc. se semnează digital”, afirmă Adrian Băcăianu, managerul Starbyte.
Platforma software românească, dezvoltată în ecosistemul Krunity Network, integrează și interpretează datele esențiale privind solicitantul, de la informațiile băncii (date personale, firme etc.), la cele din Biroul de Credit, ANAF și KeysFin, pentru a stabili bonitatea clienților.
„Aceasta ia în calcul inclusiv riscurile aferente (capacitate de rambursare, fraudă etc.). 4 Apply elimină posibilitățile de eroare umană și economisește mii de ore de muncă prin reducerea procesului de scoring la câteva clicuri, permitand operatorului sa acorde clientului finanțarea necesară în numai câteva minute”, a mai declarat Băcăianu.
Platforma oferă inclusiv opțiuni precum videostreaming, chatbots și 360⁰ customer view, în funcție de costumizările cerute de bănci. În plus, dincolo de suportul pentru creditare, platforma permite crearea de fișiere electronice și arhive, astfel încât beneficiarii acesteia, bănci, instituții financiare și clienți din e-commerce, să poată avea acces oricând la datele despre cei care aplică pentru credite sau achiziții de bunuri în rate, direct de pe serverele proprii.

Împrumut prin recunoaștere facială

Potrivit datelor Starbyte, numărul interogărilor pe platforma 4Apply, de la prima sa ediție și până în prezent, a depășit 6 milioane. „Noi suntem echipa care a stat la baza succesului ,,Creditului cu Buletinul’’. Am urmărit să creăm un sistem care să accesibilizeze creditul de consum și să permită cat mai multor clienți să cumpere produsele pe care și le doresc .Am revoluționat la momentul acela timpul de aprobare, reducându-l de la 4 zile la 30 de minute. De atunci, pe platforma 4Apply au fost peste 380.000 de accesări/oră și au fost prelucrate peste  6000 de dosare de creditare zilnic. Cu noua versiune 4Apply, ducem procesul de creditare la un nivel și mai spectaculos”, a declarat Băcăianu.

LĂSAȚI UN MESAJ

*