Ilan Shor, primarul din Orhei, s-a plâns la Strasbourg după ce a fost condamnat la închisoare

Ilan Shor, om de afaceri controversat și orimar al orașului Orhei din Republica Moldova, condamnat la închisoare, a fost în vizită la Strasbourg, la Parlamentul European, unde s-a plâns că este supus abuzurilor.

Tot la Strasbourg, Ilan Shor ar fi dat detalii despre furtul miliardului de dolari din sistemul bancar din Republica Moldova, așa-numitul „furt al secolului”, relatează Pro Tv Chișinău.

Într-un comunicat de presă dat publicității, partidul lui Shor a anunțat că acesta s-a întâlnit cu mai mulți eurodeputati și s-a plâns că ar fi presat de unele partide de la Chișinău în dosarul miliardului furat, fără a preciză care sunt acestea. Vizita a fost acceptată de instanța de judecată, se precizează în comunicat, având în vedere că Shor are interdectie de a părăsi țara.

Ilan Shor a fost condamnat la șapte ani și jumătate de închisoare în prima instanță, fiind învinuit că ar fi obținut peste cinci miliarde de lei moldovenești de la Banca de Economii, pe care le-ar fi spălat apoi prin firme off-shore. Primarul din Orhei se va afla sub control judiciar până când Curtea de Apel se va pronunța în acest caz.

LĂSAȚI UN MESAJ


*