Hotărâre a Consiliului Local Sector 1. Sterilizare gratuită pentru câinii și pisicile de rasă comună

sterilizare

Câinii și pisicile de rasă comună vor beneficia de sterilizare gratuită în Sectorul 1 al Capitalei, cu condiţia ca pisicile să aibă carnete de sănătate din care să reiasă că stăpânul lor locuieşte în Sectorul 1, iar câinii să fie înregistraţi în Registrul Electronic al Câinilor cu Stăpân.

Aceste prevederi sunt cuprinse într-un proiect de hotărâre aprobat joi în şedinţa Consiliului Local Sector 1. Anul acesta ar urma să fie sterilizaţi 500 de câini şi 500 de pisici.

Potrivit proiectului de hotărâre, prin program va fi subvenţionată sterilizarea unui număr maxim de trei animale de companie (câini sau pisici) pentru fiecare posesor de animele de companie care locuieşte în Sectorul 1. Deţinătorii trebuie să aibă domiciliul pe raza Sectorului 1, câinii lor trebuie să să fie înregistraţi în Registrul Electronic al Câinilor cu Stăpân, iar pisicile să deţină carnete de sănătate din care să reiasă că proprietarul domiciliază pe raza Sectorului 1, iar locul de deţinere se află la domiciliul proprietarului. Primăria propune ca anul acesta să fie sterilizaţi gratuit 500 de câini şi 500 de pisici, toate costurile urmând să fie suportate din bugetul Poliţiei Locale Sector 1.

Consiliul General al Municipiului Bucureşti (CGMB) a aprobat în şedinţa de miercuri un proiect de hotărâre potrivit căruia pisicile şi câinii care nu sunt de rasă, dar au stăpân, din Bucureşti, să fi sterilizaţi gratui. Prin acest program, ASPA ar urma să încheie contracte pe un an cu veterinari din toate cele şase sectoare ale Bucureştiului, urmând ca aceştia să asigure gratuit cetăţenilor sterilizarea unui număr maxim de două animale de companie, fie câini, fie pisici, pentru fiecare posesor de animale din Capitală.

LĂSAȚI UN MESAJ

*