Holding de interese. Agenţia imobiliară publică cerută de Gabriela Firea are o armată de „agenţi” cu salarii frumoase

Holding de interese compania imobiliara
Compania Imobiliară ar trebui să fie una dintre cele mai profitabile societăţi

Holding de interese înfiinţat de Firea. Una dintre cele 22 de companii întemeiate la iniţiativa Gabriela Firea, societatate deţinută de Consiliul General, se va ocupa de administrarea fondului imobiliar al Capitalei.

Odată cu înfiinţarea celor 22 de companii municipale, la iniţiativa Gabrielei Firea, printre aceste societăţi a apărut şi una imobiliară. Practic, primarul Capitalei a înfiinţat, cu votul consilierilor generali, cea mai importantă agenţie imobiliară din Bucureşti care numără aproape 200 de angajaţi cu un salariu mediu de peste o mie de euro.

Acţionarii de la Compania Municipală Imobiliară Bucureşti S.A. sunt Municipiul Bucureşti prin Consiliul General al Municipiului Bucureşti (cu 99,9998%) şi Service Ciclop SA, cu restul de 0,0002%.

Serviciul de intreţinere, reparaţii curente şi administrare a fondului imobiliar aflat în proprietatea Municipiului Bucureşti şi/sau administrarea Consiliului General al Municipiului Bucureşti (domeniul privat al statului) a fost cedat încă din iunie anul trecutcătre Compania Municipală Imobiliară Bucureşti S.A.

Interesul

În decembrie anul trecut, Consiliul General al Municipiului Bucureşti a aprobat majorarea cu 56,7 milioane lei a capitalului Companiei Municipale Imobiliara București SA, bani din care aceasta și-a propus să cumpere clădiri.

Societatea are ca obiect principal de activitate administrarea imobilelor pe bază de comision sau contract, iar în subsidiar – activități de curățenie a clădirilor, cumpărări, vânzări și închirieri de bunuri imobiliare.

Motivația înființării companiei a fost faptul că structura din Primăria Capitalei care se ocupă în prezent de administrarea patrimoniului de clădiri al municipalității, Administrația Fondului Imobiliar, nu are suficienți bani și nici oameni pentru această activitate.

Bugetul pe 2018 al companiei prevede venituri de 32,5 milioane lei, cheltuieli de 31,6 milioane lei și un număr de 182 de salariați.

Administratorii

Administratorii companiei sunt Iulia Elena Nistor, Mihai Andrei, Adrian Păunică, Daniel Vlăşceanu, Teodora Stoian.

Daniel Vlăsceanu este prodecan la Facultatea de Ingineria și Managementul Sistemelor Tehnologice din cadrul Politehnicii București, și Adriana Păunica, consilier local PSD la Primăria Sectorului 3.

 

Directorii

Compania este condusă de directorul Oana Mihaela Barbu. Ea este fostă directoare HR la trustul de presă Adevărul Holding, iar ulterior șefă de serviciu de marketing și publicitate la firma Green City deținută de Primăria Voluntari, a fost numită luna trecută în funcția de director general al Companiei Municipale Imobiliara. Ea a înlocuit-o în funcție pe Laura Diana Șpan, fost ofițer specialist MAI la Serviciul Logistică al Inspectoratului Județean de Poliție Ilfov și soția lui Remus Șpan, care a condus serviciul de interceptări al Direcției Generale de Informații și Protecție Internă (DGIPI) a Ministerului Afacerilor Interne, precum și mai multe companii locale ale Primăriei orașului Voluntari, unde edil este Florentin Pandele, soțul Gabrielei Firea.

Holding de interese înfiinţat de Firea

Reamintim că societatea Compania Municipală Energetică Bucureşti a fost înfiinţată în iunie 2017 la iniţiativa Gabrielei Firea. Firma face parte din holdingul de 22 de societăţi propuse de primarul Capitalei pentru a rezolva problemele
de dezvoltare a oraşului.

În primul an de activitate, aceste societăţi s-au remarcat doar prin majorări de capital, majorări prin care capitalul public a fost trecut în patrimoniul acestor companii, şi prin salarii imense acordate administratorilor, directorilor şi chiar angajaţilor. Raportul de activitate al acestor societăţi este aproape zero la capitolul realizări palpabile. Conform unor date puse la dispoziţie de consilierul general PNL Ciprian Ciucu, rezultă că această companie a cheltuit cu membrii consiliului de administraţie, administratori şi cenzori o sumă de 242.790 lei. A beneficiat de o majorare de capital de 56,7 milioane de lei în cursul acestui an. Salariul mediu al unui angajat din cei 73 este de 4.730
de lei.

Opoziţia din Consiliul General a catalogat că aceste companii au fost înfiinţate doar pentru a servi interesele Gabrielei Firea. Astfel, aceste societăţi ar forma holdingul de interese înfiinţat de Firea.

Cetățeanul TV

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.