Hexi Pharma 2: Dezinfectanți neconformi descoperiți în spitale

Hexi Pharma 2 dizolvarea Hexi Pharma hexi pharma evaziune fiscală

România s-a trezit în mijlocul unui Hexi Pharma 2 și asta pentru că alte firme care vindeau dezinfectanți neconformi au fost descoperite, iar polițiștii fac percheziții.

Poliţiştii Direcţiei de Investigare a Criminalităţii Economice efectuează cinci percheziţii în Bucureşti şi judeţele Ilfov şi Prahova, la domiciliile unor persoane fizice şi la sediile sociale şi punctele de lucru ale unor societăţi comerciale ce produc, importă şi comercializează produse biocide.

„Acţiunea se desfăşoară într-un dosar penal în care se efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de înşelăciune, fals în înscrisuri sub semnătură privată, zădărnicirea combaterii bolilor şi comercializarea de produse alterate”, potrivit Inspectoratului General al Poliţiei Române (IGPR).

Hexi Pharma 2: dezinfectanți neconformi

Din cercetări a reieşit că, în cursul anului 2018, ar fi fost fabricate şi comercializate către diverse unităţi spitaliceşti de pe teritoriul naţional produse biocide utilizate la dezinfecţia suprafeţelor care nu îndeplineau standardele de performanţă în distrugerea bacteriilor.

Echipele participante la operaţiune sunt constituite din poliţişti din cadrul Direcţiei de Investigare a Criminalităţii Economice, Institutului Naţional de Criminalistică şi Serviciului pentru Intervenţii şi Acţiuni Speciale.

Potrivit ministrului Sorina Pintea, nu mai există nici un produs neconform în spitalele din România, dar aici nu vorbim de diluarea dezinfectanților așa cum era în cazul anterior, ci de produse neconforme, care erau folosite pentru scopuri gresite.

De asemenea, ministrul Sănătății a mai spus că nu se poate face nici o legătură între ceea ce s-a întâmplat la Institutul „Marius Nasta” și cazul de dezinfectanți neconformi.

Pe de altă parte, președintele Asociație Pacientilor din România, Vasile Barbu, spune că nu ar fi avut de suferint vreun pacient pentru că vorbim de dezinfectanți care ar fi fost folositi într-o fază 1 a dezinfectării, nu în cele post-operatorii.

Este vorba despre aceleași substante care se folosesc la dezinfectarea hotelurilor și din acest motiv nu putem vorbi de ceva foarte grav. „Asta nu neliniștește pentru că sunt persoane care nu respectă regulile de igienă, ar acest lucru ar putea duce la cazuri mult mai grave”, a mai spus Vasile Barbu.

LĂSAȚI UN MESAJ

*