Grindeanu a stabilit noi tarife Vodafone, Orange, Telekom și Digi pentru accesul pe terenurile primăriilor

tarife Vodafone

Autoritatea Naţională pentru Administrare şi Reglementare în Comunicaţii (ANCOM) a anunţat miercuri că a dezbătut şi adoptat noi tarife Vodafone, Orange, Telekom și Digi pentru exercitarea dreptului de acces pe imobilele proprietate publică.

”Prin decizia de astăzi, urmărim reducerea decalajului digital dintre mediul rural si cel urban. În multe situaţii, după intrarea în vigoare a noii reglementări ANCOM, tarifele de acces pe proprietatea publică vor fi zero, ceea ce va duce la reducerea costurilor cu extinderea reţelelor de comunicaţii”, a declarat Eduard Lovin, vicepreşedintele ANCOM. Lovin a spus că au fost create astfel premisele pentru încurajarea investiţiilor în infrastructura necesară furnizarii serviciilor de acces la internet în bandă largă.

Noile tarife Vodafone, Orange, Telekom și Digi vor fi percepute de către instituţiile publice, inclusiv autorităţile administraţiei publice centrale sau locale, precum şi de orice alte entităţi care exercită dreptul de administrare asupra imobilelor proprietate publică a statului ori a unităţilor administrativ-teritoriale şi care nu deţin infrastructuri prin care să furnizeze utilităţi publice sau servicii de transport, potrivit ANCOM. Instituție condusă de fostul premier Sorin Grindeanu, fost președinte al CJ Timiș.

Cum se stabilesc noile tarife Vodafone, Orange, Telekon și Digi

”Tarifele vor fi achitate de către furnizorii de reţele de comunicaţii electronice interesaţi să obţină acces la imobilele deţinute de instituţiile publice sau entităţile sus-menţionate”, se arată în comunicat. Noile tarife Vodafone, Orange, Telekom și Digi sunt raportate la anumite elemente de reţea şi de infrastructură fizica ce urmează a fi instalate, ţinând cont de valoarea folosinţei bunurilor afectate, potrivit ANCOM. Prin decizia adoptată, au fost stabilite tarifele maxime pozitive pentru 48 de tipuri de acces.

”De asemenea, decizia prevede că tariful pentru exercitarea dreptului de acces la elemente de infrastructură ca antene, cabinete, camere tehnice, camere de tragere, conducte, staţii de bază, stâlpi, piloni, turnuri, alte echipamente şi infrastructuri fizice suport, precum şi pentru cablurile şi cutiile pentru care se exercită un alt tip de acces decât cel prevăzut în anexa deciziei nu poate depăţi valoarea de zero lei”, se arată în comunicatul care stabilește noi tarife Vodafone, Orange, Telekom și Digi.

LĂSAȚI UN MESAJ

*