Granturi pentru elevi finanțate de Primăria Capitalei, în școlile cu rezultate

granturi pentru elevi

Primăria Capitalei va da granturi pentru elevi, după ce finanțarea suplimentară a școlilor cu rezultate deosebite în domeniul incluziunii sau performanțelor școlare a fost aprobată, recent, de Consiliul General al Municipiului București.

Hotărârea aprobată prevede acordarea premiilor pentru performanță, în valoare de 600 de lei fiecare și a premiilor pentru merite deosebite, cu valori care variază în funcție de media generală obținută: premiul de 1.000 de lei se acordă elevilor care au obțiunt media generală 10 în anul școlar anterior; pentru medii între 9,50 și 9,99 premiul este de 400 de lei, iar pentru elevii cu medii între 8,50 și 9,49, premiul se ridică la 300 de lei. În toate aceste cazuri, există condiția ca media la purtare să fie 10.

Granturi pentru elevi

Granturile în domeniul incluziunii vor fi accesate printr-un apel necompetitiv, pentru a acoperi nevoile specifice din plan educațional (predare, învățare, activități de sprijin al elevilor), material (resurse) și comunitar (legătura dintre școală și comunitate – părinți). Școala incluzivă este cea care facilitează accesul tuturor la o educație de calitate, printr-o serie de activități centrate pe elev.

Metodologia de acordare va fi elaborată ulterior.

Proiectul a fost aprobat în unanimitate.

LĂSAȚI UN MESAJ

*