”Genocidul” cățeilor, marca Robert Negoiță, în Parcul IOR

Robert Negoiță vrea la Bruxelles Robert Negoiță vrea pact pe justiție

Pet Fest, un festival dedicat iubitorilor de animale, care trebuia să fie un eveniment fericit, s-a transformat într-un dezastru din cauza Primăriei Sectorului 3, condusă de Robert Negoiță.

Sâmbătă zeci de câini au fugit din Parcul Ior din Capitală, iar unii nu au fost găsiți nici până în momentul de față.

Primăria Capitalei a organizat, în perioada 29 iunie-1 iulie, pe Insula Cățeilor din Parcul IOR, evenimentul PET FEST, la care au fost invitați toți posesorii de animale. Dacă în mod normal poarta de pe podul de acces către insulă este închisă, acum a fost lăsată deschisă, pentru că lumea tot intra și ieșea.

În a doua zi a evenimentului, la mică distanță de insulă au fost lansate focuri de artificii, care s-au auzit în tot cartierul. Câinii s-au speriat și au fugit care încotro, iar mulți sunt dați și acum dispăruți.

„În imediata apropiere a insulei au fost date focuri de artificii, care au speriat niște căței. Au fugit și căței din parc, nu numai de pe insulă. De fapt, de pe insulă a dispărut unul singur, un pitbull, care însă a fost găsit ulterior“, a declarat pentru România liberă consilierul general Tudor Ionescu, cunoscut drept „Tudy“ și ca un mare iubitor de animale.

Întrebat ce părere are despre măsura luată de Primăria Sectorului 3, condusă de Robert Negoiță, de a autoriza un spectacol de artificii într-o zonă unde erau foarte mulți câini, Ionescu a răspuns că este vorba, probabil, de „o lipsă de comunicare“. El a precizat că nu cunoaște cine a organizat focul de artificii. „Știu sigur că în zonă era un festival de mâncare turcească, dar nu știu dacă de acolo au fost artificiile“, a mai spus Ionescu, care a precizat că, în general, „câinii reacționează foarte anapoda la artificii“.

Și chiar dacă nu ar fi fost PET FEST, oricum nu ar fi fost în regulă. „Exploziile de artificii pe care le-ați auzit au fost fix lângă cele două cuiburi de lebede, lângă podul de pe Insula Artelor. Niște nemernici“, se arată într-o postare pe Facebook, pe contul Prietenii Parcului IOR.

Robert Negoiță a refuzat să comenteze incidentul.

Ce este PET FEST

Primăria Capitalei a organizat în perioada 29 iunie-1 iulie prima ediție a evenimentului Pet Fest, în Parcul Alexandru Ioan Cuza (IOR) din sectorul 3, pe „Insula câinilor“. La București Pet Fest au fost invitați toți iubitorii de animale împreună cu animalele lor de companie. Participanții la eveniment au luat parte la demonstrații de dresaj și prezentări de rase, cursuri specializate pentru animale, concursuri în care necuvântătoarele au fost personaje principale, și jocuri dedicate copiilor. Totodată, București Pet Fest și-a propus creșterea nivelului de educație civică și responsabilitate a proprietarilor de animale de companie din Capitală în scopul respectării condițiilor sanitar-veterinare de bunăstare și protecție a acestora.

Revoltă pe Facebook la adresa lui Robert Negoiță

După incidentul de sâmbătă, rețelele de socializare, cu precădere Facebook, au fost pline de comentarii acide la adresa primarului sectorului 3. „Negoiță turcitul a celebrat victoria în alegeri a lui Erdogan. Anul trecut ne-a spurcat ziua de Sfinții Constantin și Elena, nemernicul, aducând o liotă de turcaleți în parc, cu așa-zisele lor specialități! Ăsta nu a auzit de legislația privind poluarea fonică?“, scrie un internaut.

LĂSAȚI UN MESAJ

*