Fostul viceprimar al Craiovei Cristina Calangiu rămâne în arest preventiv

Cristina CalangiuCristina Calangiu, fost viceprimar al Craiovei, Radu Smarandache, fost șef serviciu în DGASPC Dolj, și Rodica Țenea, consilier juridic la Direcția Juridică din cadrul Primăriei Craiova, rămân în arest preventiv.

Curtea de Apel Craiova le-a acestora respins vineri contestația la hotărârea Tribunalului Dolj prin care le-au fost prelungite mandatele. Hotărârea Curții de Apel Craiova este definitivă.

Cristina Calangiu a fost trimisă în judecată pe 11 mai de procurorii DNA Craiova, în stare de arest preventiv, pentru trafic de influență, în formă continuată, alături de mai multe persoane care au deținut funcții de conducere în cadrul Direcției Generale de Asistență și Protecția Copilului Dolj.

După cum a anunţat DNA, au fost deferiți justiției pentru fapte săvârșite în funcțiile precizate, în stare de arest preventiv: Radu Smarandache, șef serviciu în DGASPC Dolj, pentru luare de mită, în formă continuată; Rodica Țenea, consilier juridic la Direcția Juridică din cadrul Primăriei Craiova, pentru trafic de influență, în formă continuată; sub control judiciar ? Ioana Munteanu, pentru trafic de influență și complicitate la luare de mită, ambele în formă continuată, și dare de mită; în libertate Maria Manolache, director general adjunct în DGASPC Dolj, pentru trafic de influență; Carmen Oprea, șef Centru de Consiliere și Asistență Specializată pentru Persoanele cu Tulburări de Spectru Autist din DGASPC Dolj, pentru favorizarea făptuitorului.

DNA precizează că, în perioada 2013-2015, Radu Smarandache, în calitate de șef al Serviciului de Evaluare Complexă a Persoanei Adulte cu Handicap, prin intermediul Ioanei Munteanu, a pretins și a primit, în șase rânduri, suma totala de 4.000 de lei, de la persoane interesate să obțină certificate de încadrare în grad de handicap, fără a fi îndreptățite sau fără să fie aparținători ai acestora.

Procurorii susțin că, în intervalul 2007-2014, perioadă în care Cristina Calangiu a ocupat funcțiile de manager al Spitalului Clinic de Urgență nr. 1 Craiova (2006-2009) și viceprimar al Craiovei ( 2012-2015), prin intermediul Ioanei Munteanu, a pretins și primit sume cuprinse între 15.000 lei și 8.000 euro, în total 50.500 euro și 15.000 lei, de la mai multe persoane pentru a fi angajate ca asistenți medicali sau infirmieri la unități spitalicești din municipiu.

Cetățeanul TV

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.