Fostul primar din Buzău Constantin Boșcodeală scapă de închisoare. A intervenit prescripția

Constantin Boşcodeală

Fostul primar din Buzău Constantin Boşcodeală scapă de condamnarea la închisoare în dosarul Orizont, în care a fost cercetat pentru abuz în serviciu după ce a fost trimis în judecată de DNA, pentru că a intervenit prescripția.

Fostul edil a fost trimis în judecată alături Viorica Stana, fost şef al Oficiului de Cadastru, şi Nicolae Trandafir, fost director al Staţiunii de Cercetări Legumicole Buzău, pentru că ar fi făcut posibilă trecerea unei suprafeţe de 33 de hectare de teren arabil din domeniul public al statului în cel privat, ulterior pe acest teren construindu-se un cartier de locuinţe.

Magistraţii Tribunalului Dâmboviţa care au judecat procesul intentat de DNA au constatat că a intervenit prescripţia răspunderii penale asupra faptei pentru care fostul edil şi ceilalţi doi inculpaţi au fost trimişi în judecată dat fiind că faptele s-au petrecut în anul 2001. Astfel, Constantin Boşcodeală, care mai avea o condamnare cu suspendare, scapă de închisoare. În sarcina sa şi a celorlalţi doi inculpaţi rămâne însă obligaţia de plată a prejudiciului, care se ridică la aproape șase milioane de lei.

Decizia nu este definitivă şi poate fi atacată cu apel în termen de 10 de zile.

LĂSAȚI UN MESAJ

*