De azi se ridică mașinile parcate neregulamentar în Sectorul 3. Cât costă recuperarea autoturismului

Primăria Constanța ridică mașinile parcate neregulamentar

În Sectorul 3 începe de azi ridicarea mașinilor staționate neregulamentar, anunță Primăria într-un comunicat de presă. Mașinile vor fi ridicate de un departament din Primărie în prezența Poliției Locale.

Taxa pe care șoferii trebuie să o plătească pentru recuperarea mașinii este de 500 de lei, pentru vehicule de pana la 5 tone. Mașinile vor fi depozitate într-un spațiu special amenajat pe str. Releului nr. 4.

”Nu va fi o societate privată care să urmărească profit din această activitate. Va fi un departament din cadrul Primăriei Sector 3 și o să ridicăm fără excepție tot ce este pe spațiul verde, în zonele de siguranță din preajma școlilor și trecerile de pietoni. Nu vom face un jihad, dar consider că siguranța în trafic trebuie să rămână principala noastră treabă și protecția spațiilor verzi, fiindcă investim în spațiile verzi. Recuperarea mașinii va fi undeva la 500 de lei”, a declarat primarul Robert Negoiță, recent, într-un interviu acordat HotNews.ro.

Tarifele pentru ridicarea mașinilor staționate neregulamentar sunt următoarele:

  • Tarif de ridicare pentru vehicul/remorcă/rulotă:

– cu masă totală maximă autorizată de până la cinci tone: 200 de lei;

– cu masă totală maximă autorizată de peste cinci tone: 270 de lei;

  • Tarif de transport pentru vehicul/remorcă/rulotă:

– cu masă totală maximă autorizată de până la cinci tone: 150 de lei;

– cu masă totală maximă autorizată de peste cinci tone: 200 de lei;

  • Tarif de depozitare pentru vehicul/remorcă/rulotă:

–         în primele 24 de ore: 150 de lei;

–         după intervalul de 24 de ore: 50 lei.

Tarifele pentru depozitare se calculează pe intervale de 24 de ore începând de la data și ora depozitării, nefracționat. Plata tarifelor aferente oprațiunilor de ridicare, transport și depozitare se face la casieriile Direcției Generale de Impozite și Taxe Locale sau pe platforma online www.ghiseul.ro.

Potrivit procedurii, activitățile de ridicare, transport și depozitare vor fi făcute doar de personalul cu atribuții în efectuarea acestor operațiuni din cadrul Serviciului Administrativ și numai pe baza dispoziției de ridicare întocmite de către polițiști locali ai Sectorului 3 sau de către polițiști rutieri ai Brigăzii Rutiere București.

Activitatea de eliberare a vehiculelor/remorcilor/rulotelor ridicate de pe partea carosabilă se va efectua de către personalul cu atribuții în desfășurarea acestor operațiuni din cadrul Direcției Generale de Poliție Locală.

Personalul Serviciului Administrativ care efectuează operațiunea de ridicare va fi însoțit obligatoriu pe toată perioada desfășurării acesteia de agentul constatator din cadrul Direcției Generale de Poliție Locală sau al Brigăzii Rutiere București, după caz.

Cetățeanul TV

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.