De astăzi locuitorii Capitalei au inițiativă legislativă, prin campania „Propune pentru Bucureşti”

0
22
ședință CGMB

Bucureştenii pot propune începând de luni proiecte pentru Capitală, în cadrul campaniei „Propune pentru Bucureşti” desfăşurată de Primăria Capitalei. Municipalitatea va investi la anul patru milioane de euro pentru implementarea a 20 dintre cele mai votate proiecte.

Campania „Propune pentru Bucureşti” se va desfăşura în perioada 18 septembrie – 24 noiembrie.

„Având în vedere că la nivel local, Primăria Municipiului Bucureşti are ca obiectiv creşterea gradului de transparenţă şi bună guvernare, ajustarea politicilor publice la nevoile şi aşteptările comunităţii, prin această campanie se urmăreşte identificarea unui număr de douăzeci de proiecte prioritare de interes local iniţiate de cetăţeni, care vor putea fi asumate şi implementate de municipiului Bucureşti începând cu anul 2018, fiind un pas important în complexul proces de bugetare participativă”, se arată în expunerea de motive a hotărârii.

Potrivit actului normativ, pot propune proiecte persoanele cu domiciliul sau reşedinţa în Bucureşti, care au cel puţin 18 ani. Proiectul propus va apărea pe site-ul primăriei în maxim trei zile de la trimitere, timp în care o comisie formată din reprezentanţi şi specialişti din cadrul Primăriei Capitalei îl va evalua. Fiecare cetăţean poate formula o singură propunere de proiect prin intermediul secţiunii de pe site-ul Primăriei, dedicată campaniei.

Pentru a depune proiecte şi pentru a vota, cei interesaţi trebuie să-şi facă un cont de utilizator în secţiunea dedicată campaniei. După afişarea proiectelor, aceştia pot vota online o singură dată proiectul care le-a plăcut. Propunerile de proiecte trebuie să se încadreze într-unul dintre domeniile: infrastructură, amenajare / reabilitare spaţii publice, spaţii verzi – locuri de joacă pentru copii, mobilitate şi siguranţa circulaţiei, infrastructură culturală, infrastructură socială, smart city, sănătate.

Comisia de evaluare formată din reprezentanţi ai Municipalităţii, va analiza proiectele depuse în perioada 9 octombrie –  3 noiembrie 2017, iar între 6 şi 17 noiembrie va avea loc etapa de vot. Pe 24 noiembrie vor fi afişate rezultatele finale.

La finalul campaniei, 20 dintre cele mai votate proiecte vor fi incluse în bugetul municipalităţii pe anul 2018, bugetul maxim alocat pentru un proiect fiind de 200.000 de euro, TVA inclusă.

LĂSAȚI UN MESAJ


*