Dăncilă poate deveni preşedintele executiv al PSD la congresul de sâmbătă. Firea e de acord

Barometru politic național 2018 (2) Barometrul Național Politic 2018: Ce cred românii despre Majorarea salariul minim de la 1 noiembrie penali gafa monumentală
Viorica Dăncilă și liviu dragnea s-au văzut cu Iohannis la Cotroceni

O buna parte dintre social-democraţi se revoltă împotriva şefului lor. Este vorba despre cei pe care îi nemulţumeşte profund modul în care Liviu Dragnea a propus să fie aleşi viitorii 16 vicepreşedinţi ai partidului.

„Ne întoarcem în anii 50, pe vremea epurărilor comuniste”, acuză deputatul Cătălin Rădulescu, zis şi „Mitralieră″. Asta în timp ce surse politice o dau pe şefa Guvernului, Viorica Dancilă, drept candidată pentru postul de preşedinte executiv.

Filiala PSD București a decis să o susțină pe Viorica Dăncilă pentru funcția de președinte executiv, la Congresul din 10 martie. Pentru cele două funcții de vicepreședinți, PSD București îi va susține pe Gabriela Firea și Robert Negoiță, iar pentru funcția de secretar general pe Marian Neacșu.

”Organizatia regionala PSD Bucuresti-Ilfov a votat in aceasta seara, in cadrul Biroului Permanent comun al organizatiei, o serie de rezolutii in vederea Congresului Extraordinar al PSD din 10 martie 2018″, se anunta intr-un comunicat al filialei.

Membrii filialei conduse de Gabriela Firea au votat pentru:

– Mandat de sustinere si incredere pentru presedintele Partidului Social Democrat, Liviu Dragnea. Biroul Permanent al organizatiei regionale PSD Bucuresti-Ilfov isi exprima convingerea ca numai prin mentinerea unitatii, continuitatii, echilibrului si coerentei in deciziile si actiunile sale politice, PSD va reusi sa-si indeplineasca obiectivul major: asigurarea climatului politic pentru indeplinirea integrala a Programului de guvernare.

– Sustinerea continuarii Programului de guvernare al PSD, pentru a duce pana la capat masurile cu care PSD a castigat, cu o larga majoritate, increderea romanilor si scrutinul electoral din 2016.

– Sustinerea doamnei prim-ministru Viorica Dancila pentru functia de presedinte executiv al PSD.

– Sustinerea domnului Marian Neacsu, secretar general al PSD, pentru aceeasi functie, de secretar general.

-Sustinerea candidaturilor doamnei Gabriela Firea si a domnului Robert Negoita pentru functiile de vicepresedinti regionali Bucuresti-Ilfov ai PSD.

Sunt şi nemulţumiţi

În interiorul PSD a apărut un cor al nemulţumiţilor care critică modul în care Liviu Dragnea a decis să organizeze alegerile de sâmbătă. Aceştia susţin că Dragnea vrea ca cei 16 vicepreşedinţi ai partidului să fie votaţi doar de organizaţiile din care provin, pentru că un vot la nivel naţional ar fi mult mai greu de controlat.

Cătălin Rădulescu, deputat PSD: „Comitetul Executiv, nu ştiu la îndemnul cui, a luat o hotărâre nestatuară şi neconstituţională, prin care s-a hotărât ca din fiecare judeţ să candideze un bărbat şi o femeie. N-am auzit în viaţa mea să se poate interzice un drept oferit prin Constituţie.”

Rădulescu spune că a contestat hotărârea votată în unanimitate, luni, de colegii lui din Comitetului Executiv şi a lansat acuzaţii dure la adresa şefului de partid

 

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

*